Barça B

futbol

barça b

Un handicap relatiu

Barça B. El filial va presentar a Valladolid un onze inicial de poc més de 21 anys de mitjana (només era més jove el del Sevilla Atlético), però va demostrar capacitat de patiment i ofici

No escapa a ningú que una de les principals característiques del Barça B és la joventut. També ho serà aquesta temporada, la del retorn a segona A, una categoria en què la majoria de plantilles estan farcides de futbolistes experimentats. En la primera jornada, només l’altre filial, el Sevilla Atlético, va presentar un onze inicial amb una mitjana d’edat més baixa: 21,1. La de l’equip de Gerard López era de 21,4 anys. Els canvis de la segona meitat van rejovenir més el filial blaugrana, que va acabar amb una mitjana d’edat de 20,8 anys, per sota de la del Sevilla Atlético al final del seu duel, que va acabar en empat al camp de l’Osasuna (21 anys). Malgrat tot, el Barça B es va imposar a Valladolid (1-2).

L’onze inicial de Gerard López a Pucela tenia quatre menors de 20 anys –Miranda (17), Oriol Busquets (18) i Vitinho i Aleñá (19)– i els més veterans eren, amb 24 anys, Varo, Fali, Martínez, Ruiz de Galarreta i Choco Lozano. Tarin (21) i Marc Cardona (22) van completar el primer equip titular. El Barça B va demostrar contra el Valladolid que la joventut no ha de ser un problema per sobreviure en la categoria de plata. En pot aprofitar les característiques positives (il·lusió, ambició, desacomplexament, etc.) i està capacitat per minimitzar els handicaps, tal com va explicar Gerard López després del partit: “Hem tingut ofici en els minuts finals, que solen ser el gran dèficit dels filials. Hem sabut llegir el partit i aguantar molt bé en la segona part, quan ells han millorat.” És per això que el tècnic va donar molt mèrit a la victòria del seu equip: “Som un equip en formació, amb molts juvenils, gent nova, una plantilla que no està al complet... Venir a Pucela i aconseguir el primer triomf es per estar molt content.”

GRAN DISTÀNCIA

Hi ha gairebé nou anys de diferència entre la mitjana dels dos filials i la de l’Alcorcón
Sevilla Atlético
21,1
Barça B
21,4
Oviedo
24,3
Saragossa
25,4
Reus
25,5
Lugo
25,9
Llorca
26,2
Osca
26,4
Nàstic
26,5
Cultural Leonesa
26,8
Sporting
27,0
Còrdova
27,0
Numància
27,5
Osasuna
27,7
Valladolid
27,7
Almeria
27,8
Tenerife
28,5
Granada
28,8
Rayo Vallecanp
28,9
Albacete
29,2
Cadis
29,3
Alcorcón
29,8
* Mitjana d’edat dels onzes inicials dels equips de segona A en la primera jornada.

PRIMERA VICTÒRIA

Gerard López va lloar l’ofici, malgrat la joventut, del seu equip a Valladolid

El Reus, el cinquè equip més jove

El Reus va presentar un onze inicial bastant jove en l’estrena (25,5 anys de mitjana), superat només pels dos filials, l’Oviedo i el Saragossa. Aritz López Garai va alinear d’entrada futbolistes com ara Àlex Carbonell (20 anys), Joan Campins (22) i Juan Cámara, Pablo Íñiguez i Ricardo Vaz (23). El Nàstic també va presentar un onze entre els més joves (26,5 anys). En canvi, hi ha tres equips que van superar els 29 anys de mitjana: l’Albacete, el Cadis i l’Alcorcón. El proper rival del Barça, el Tenerife (el partit es jugarà dilluns que ve al Miniestadi), també és un dels més veterans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)