Girona

Girona

Primera divisió

La fidelitat té recompensa

El Llevant i el Girona van pujar directament a primera el curs passat després de quedar primer i segon a segona A

Els jugadors que es mantenen de la plantilla de l’ascens continuen amb molt protagonisme

Nouvinguts en la màxima categoria del futbol estatal aquesta temporada, el Girona i el Llevant han compartit camí d’arribada fins a la primera divisió i també comparteixen moltes similituds en els primers passos en la competició. El curs passat, a segona divisió A, tant catalans com valencians van ser els grans dominadors de les posicions d’ascens directe. De fet, el conjunt granota va assolir el lideratge de la lliga en la quarta jornada i ja no va abandonar la posició de privilegi, mentre que el Girona es va situar segon classificat després de quinze partits i tampoc va baixar d’aquest lloc fins al final.

Els seus futbolistes

Arribats a primera divisió, el ball de noms i les altes i baixes per tal de reforçar la plantilla i afrontar amb garanties el salt de categoria van afectar tant el Girona com el Llevant. Des de la banqueta, però, els dos tècnics –Pablo Machín i Juan Ramon López Muñiz– tenien clar que volien la continuïtat d’un bon gruix de futbolistes que havien aconseguit l’ascens. Al Llevant se n’han mantingut tretze i a Girona, dotze. A més, aquest bloc de jugadors no s’ha quedat per simple compromís, sinó que tant Machín com Muñiz l’han convertit en la base dels seus equips en l’arrencada de la competició a primera divisió.

Al Girona, sense anar més lluny, vuit dels onze jugadors que van sortir en l’equip inicial contra el Madrid ja eren a l’equip el curs passat. La xifra és molt similar al Llevant, en què set jugadors que van aconseguir l’ascens amb els granota també van ser titulars en el duel de lliga de diumenge passat contra l’Eibar.

La confiança en el bloc de futbolistes de la temporada passada queda ben il·lustrada mirant els homes més utilitzats aquest curs a primera. Tant a Girona –Pere Pons–, com al Llevant –el porter Raúl Fernández i Chema– són noms que ja van tenir un pes molt important en la categoria de plata. Els tècnics, malgrat tenir un bon nombre de reforços a l’estiu, han sigut fidels al seu esquema de joc i als jugadors que tan bon resultat els van donar el curs passat. De moment, en els dos casos, aquesta fidelitat està tenint recompensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)