3a divisió FEF

Llagostera

Òscar Álvarez, l’home dels mil rols

El tècnic, que no va poder salvar l’equip del descens a tercera divisió, serà el nou director del futbol base del club i altra vegada ajudant d’Oriol Alsina a la banqueta; anteriorment Álvarez també va ser jugador i secretari tècnic

“En un altre club no m’ho hauria plantejat, però aquí en el Llagostera és diferent, soc un home de club i ara faré un altre paper”

Com no pot ser d’una altra manera, després d’una patacada toca aixecar-se i buscar nous horitzons. Això és precisament el que ha fet Òscar Álvarez, entrenador del Llagostera la temporada passada, que no va poder evitar el descens de l’equip a tercera divisió. Tot i l’evident mal tràngol que sempre suposa passar per una situació d’aquest tipus, el barceloní vol girar full i per això va decidir acceptar la proposta de continuar vinculat al club, primer com a director del futbol base i recentment per tornar a ser l’ajudant d’Oriol Alsina a la banqueta. Una nova faceta que Álvarez encara amb la màxima il·lusió de cara a la temporada vinent. “Després d’un descens sempre estàs dolgut i et queda la ferida, ja que a ningú li agrada baixar, però a partir d’aquí s’ha de ser positiu i mirar cap endavant. En un altre lloc no m’hauria plantejat continuar, però aquí en el Llagostera és diferent, soc un home de club i ara faré un altre paper pel que fa al futbol base, vull donar una mica més de suport en el dia a dia dels entrenadors, estar més a sobre de tot el que és pròpiament futbol, posar ordre en l’organització dels tècnics, la metodologia... I també ajudaré en tot el que pugui l’Oriol, amb qui sempre m’he entès molt bé”, explica Òscar Álvarez, que ja acumula set anys i mig realitzant diferents funcions en el club: futbolista, secretari tècnic, tècnic ajudant, primer entrenador i ara, a més, director del futbol base.

El 2010, l’inici de tot

Òscar Álvarez va arribar al Llagostera com a futbolista en el mercat d’hivern de la temporada 2010/11 procedent de l’Hospitalet, un curs que va acabar amb l’ascens de l’equip llagosterenc a segona B. El central va jugar tres anys més a la categoria de bronze fins a assolir l’històric ascens de l’equip a segona A el juny del 2014, abans de penjar les botes a final de temporada en una emotiva roda de premsa. Llavors Álvarez va integrar-se a la secretaria tècnica del club en l’estrena en el futbol professional fins que Santi Castillejo va ser destituït com a tècnic, fet que va provocar que Oriol Alsina (encara no tenia el carnet d’entrenador), Lluís Carrillo i ell mateix baixessin a la banqueta. Els dos anys següents Òscar Álvarez va continuar com a ajudant d’Alsina, que ja tenia el títol en regla, el primer curs a segona A (2015/16) i el segon a segona B (2016/17). Finalment, a Álvarez li va arribar l’oportunitat de ser el primer entrenador del Llagostera la temporada passada –Alsina es va limitar a gestionar la direcció esportiva–, una aventura que va acabar amb drama i que ara el barceloní intentarà deixar enrere agafant un nou rol i demostrant una vegada més la seva polivalència.

“En un club petit com aquest t’acostumes a fer de tot, des d’entrenar, buscar hotels, menús, preparar roba... Ja gairebé només em queda ser director esportiu i president, tot i que crec que són dues posicions difícils”, diu en to de broma Álvarez, que comenta el fet que la temporada vinent el Llagostera tingui el primer equip (tercera divisió) i el filial (primera catalana) separats per només una categoria: “Perdre la 2a B ha fet mal, però també fa que tots els nostres jugadors joves s’acostin a una categoria més accessible. Pel que fa a recursos el primer equip tampoc tindrà els mateixos que tenia a segona B i, per tant, també haurà d’apostar per més jugadors joves. La idea és aquesta, tenir un filial en què la base seran jugadors sortits del juvenil, sub-23 i que puguin jugar en el primer equip.”

7,5
anys
fa que Òscar Álvarez és al Llagostera, club en el qual va arribar com a jugador en el mercat d’hivern de la temporada 2010/11 procedent de l’Hospitalet; aquell mateix curs l’equip llagosterenc va pujar a segona B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)