1a femenina

Empenta a la projecció

Europeu sub-19. Les campiones catalanes esperen que el títol impulsi el seu camí a l’elit, més directe en el cas de Llompart, Torrodà i Julve, de l’Espanyol, i menys en el de la blaugrana Codina

La selecció espanyola femenina sub-19 va aconseguir dilluns el títol de campiona d’Europa amb la participació decisiva de quatre futbolistes catalanes. Totes quatre viuen un moment important en les seves carreres, ja que ara els toca fer el salt a l’elit. Les tres jugadores de l’Espanyol, Maria Llompart –autora del gol en la final contra Alemanya (0-1)–, Elena Julve i Anna Torrodà, tenen el camí més planer, ja que el club blanc-i-blau aposta actualment per la joventut en el primer equip. La blaugrana Laia Codina, en canvi, té l’obstacle de la professionalització que ha viscut en els últims temps la secció de futbol femení, amb diversos fitxatges de fora per convertir el Barça en un dels millors equips del continent. De totes maneres, no es pot dir que el club blaugrana no miri el planter, ja que Candela Andújar, Claudia Pina i Gemma Font han fet ara el salt al primer equip i hi ha algunes futbolistes del planter fent la pretemporada, però l’aposta ambiciosa del club fa el salt de nivell més exigent.

De fet, tant Maria Llompart com Anna Torrodà van abandonar el Barça per buscar més minuts a l’Espanyol. Llompart va deixar el club blaugrana l’estiu del 2016 i, després de dos bons anys al filial de l’Espanyol –la temporada passada ja va participar en partits del primer equip–, a partir d’ara ja estarà integrada definitivament a primera divisió. El cas de Torrodà és encara més significatiu. Tot i que al maig el Barça la va incloure en la llista de jugadores del filial que farien la pretemporada amb el primer equip, va preferir canviar d’aires i fa menys d’un mes va fitxar per l’Espanyol, que li assegura minuts a l’elit. “És una gran oportunitat per jugar a primera”, va dir en la presentació. És un cas molt similar al de Berta Pujadas, que fa un any va canviar el Barça B per l’Espanyol i que aquest últim curs ha estat la jugadora blanc-i-blava amb més minuts a primera. Aquest mes d’agost jugarà el mundial sub-20 a França.

Elena Julve, per la seva banda, va fitxar l’estiu passat per l’Espanyol provinent del Sant Gabriel, on destacava per ser una de les promeses del futbol català. Malgrat la joventut –totes quatre van néixer l’any 2000–, la davantera colomenca ha estat una de les revelacions de l’equip blanc-i-blau en el debut a la màxima categoria.

EL SALT ESPERA

De moment el primer equip del Barça no compta amb Laia Codina, que en principi continuarà al filial

BUSCANT MINUTS

Maria Llompart i Anna Torrodà van canviar el Barça per l’Espanyol i ara jugaran a primera, com Elena Julve

Quatre peces clau i el gol més important

Les quatre futbolistes catalanes van tenir un protagonisme decisiu en el títol aconseguit per Espanya. Anna Torrodà i Laia Codina van ser la parella de centrals titulars durant l’europeu, també en la final, mentre que la migcampista Maria Llompart ha estat un dels motors de la selecció espanyola i l’autora del gol decisiu de la final contra Alemanya amb un gran llançament de falta, provocada, precisament, per l’altra catalana, Elena Julve, que en la final va sortir en la segona meitat. “Tenim moltes menys llicències que a Alemanya, però tàcticament estem molt preparades. Hem jugat molt bé tot el torneig i ho hem merescut”, va afirmar Llompart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)