Girona

“Un Girona-Barça sense estelades falsejaria la realitat catalana”

Llibertat d’expressió. La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes reclama que es respecti la identitat dels clubs implicats

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes va reaccionar amb rapidesa i contundència a través d’un comunicat a la informació anunciada per la cadena Cope però no oficialitzada per part de les entitats protagonistes segons la qual en el partit als Estats Units entre el Girona i el Barça es prohibirien les estelades i qualsevol referència al procés independentista de Catalunya.

L’entitat que defensa la creació de seleccions catalanes des de fa vint anys té clar que el partit entre gironins i barcelonistes “no pot ser un mecanisme d’espanyolització i de menyspreu a la identitat pròpia de tots dos clubs”.

En aquest sentit, la plataforma creu que la prohibició de mostrar símbols independentistes en el duel que es jugaria a Miami significaria un contrasentit legal “quan sí que es permeten en qualsevol altre esdeveniment del futbol espanyol”, i havent-hi “una sentència judicial que empara la seva exhibició en els estadis”, remarca en el comunicat fet públic ahir.

En el text, també s’explica que l’LFP és lliure de promocionar el seu producte a l’estranger per motius econòmics, i que el Girona FC i el FC Barcelona poden contribuir a aquest objectiu com a membres d’aquesta organització, però “una altra cosa és que hi hagi una voluntat política explícita d’espanyolitzar l’esdeveniment i de promoure una concepció concreta de l’Estat més enllà de les seves mateixes fronteres físiques. A Montilivi mai no sonaria l’himne espanyol ni es repartirien 40.000 banderes espanyoles”.

Elecció deliberada?

És la pregunta que es fa la plataforma sobre el fet d’escollir el partit entre el Girona i el Barça, després de saber la informació emesa per la Cope però no confirmada i que revela un pla de l’LFP perquè la simbologia independentista desaparegui de les grades i per contra es vegin banderoles espanyoles i sonin els himnes dels Estats Units i Espanya just abans del xiulet inicial del partit.

UNA EMBOSCADA

“El partit no pot ser un mecanisme d’espanyolització i de menyspreu a la identitat pròpia”

DINS LA LEGALITAT

Una sentència judicial empara l’exhibició de les estelades als estadis esportius
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)