3a divisió FEF

JORGE DELGADO ‘ITO’

JUGADOR DEL PORTUGALETE

“Jugar en un camp petit no ens ha d’afectar”

“En el grup basc és habitual el joc dur i el futbol directe”

“Ja he alertat dels perills a pilota aturada del Llagostera”

Jorge Delgado (Avilés, 21/04/1992), conegut futbolísticament com a Ito té una espina clavada amb el Llagostera, ja que el curs 2013/14, jugant amb l’Avilés, va caure eliminat a mans dels llagosterencs en una de les remuntades més èpiques que es recorden en el futbol gironí.

Va jugar contra el Llagostera amb l’Avilés en la fase d’ascens a 2a A del 2014. Com ho recorda?
Amb un regust molt amarg. Ens van eliminar, tot i que en l’anada havíem aconseguit un gran resultat (2-0). El Llagostera ens va clavar un 3-0 i ens va deixar molt tocats perquè ho teníem tot de cara per passar.
Tot i que en la tornada estava lesionat, va viure en directe la fortalesa del Llagostera a casa. Ja ha avisat als companys actuals del que es trobaran?
Sí, i l’entrenador també ho ha fet perquè de seguida busques informació del rival. A través de la meva experiència els he comentat que jugarem en un camp petit i que cal posar la màxima atenció en les accions d’estratègia, en la pilota aturada, en les segones jugades i fins i tot en els fora de banda, es llancin des d’on es llancin. Aquestes accions són clau en el rival.
La intenció és arribar al partit a Portugalete amb l’eliminatòria oberta. Superar el partit a Llagostera, no?
Sí, anem a Llagostera amb la voluntat de competir al màxim, obtenir el millor resultat possible, però tenint ben clar que hi ha un enfrontament de tornada al nostre terreny de joc. A La Florida hem estat molt forts tota la temporada; de fet, no hi hem perdut cap partit i els hem guanyat pràcticament tots. Si arribem vius al partit de tornada tenim la confiança de saber que amb la nostra gent som un equip molt fiable.
En el grup de tercera divisió del País Basc s’han trobat escenaris similars a Llagostera?
Sí, hi ha un parell de camps en la lliga que hem disputat que també són de dimensions força reduïdes i de gespa artificial. Ens ha anat bé, ja que hem guanyat en tots dos casos. Tothom sap que en el grup del País Basc tots els equips es caracteritzen per ser molt físics, rocosos, durs... i el futbol directe i la fortalesa defensiva no ens són estranys. Jugar en un terreny de joc com el del Llagostera no ens hauria ni de sorprendre ni de condicionar gaire el que solem fer al camp.
Pel que fa al joc, com definiria el Portugalete?
Som un equip molt dur en l’aspecte defensiu. Concedim molt poques ocasions al rival, i en atac crec que tenim bons jugadors. Amb qualitat ofensiva i molt complets. A l’hora de jugar, és habitual que trepitgem molt el camp contrari; pressionem i acabem tirant endavant els partits perquè empenyem molt i asfixiem el rival.
I en l’aspecte personal? Com es troba? Va arribar en el mercat d’hivern i ha tingut algunes lesions...
En l’apartat esportiu estic molt satisfet de com han anat les coses. Hem sigut campions i s’ha fet un gran treball. En la part personal, ha sigut més complicat. Vaig tenir una lesió al quàdriceps i després he tingut problemes al lligament encreuat del genoll. Al final no se’m va trencar, vaig poder-me recuperar fent un tractament conservador i puc anar jugant sense haver-me d’operar. Van ser moments durs, però ara ja encadeno uns mesos jugant amb regularitat i em trobo bé.
Igual que el Portugalete, que fa anys que ho intenta, el seu objectiu deu ser tornar a una 2a divisió B on ha jugat gairebé tota la seva carrera...
Sí, el projecte del Portu era molt bo i l’objectiu que em van proposar era clarament tornar a la 2a B. He vingut a aportar la meva experiència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)