Girona

Test d’autoexigència

Oportunitat ·

El Girona es posa a prova en els setzens de final de la copa contra un equip de primera, l’Osasuna, amb molt a guanyar i poc a perdre

Amb un onze híbrid entre titulars i menys habituals, els gironins aspiren a aconseguir un triomf que reforci la bona dinàmica de l’equip

Montilivi tornarà a rebre, encara que sigui només per un dia, la visita d’un equip de primera. El Girona se les haurà amb l’Osasuna en els setzens de final de la copa, en un duel inèdit des que el conjunt navarrès va celebrar sobre la gespa de l’estadi gironí l’ascens a primera divisió en la final del play-off d’ascens del curs 2015/16. Aquella garrotada ja queda molt enrere, però no deixa de ser una motivació més per afrontar un partit en què els de Míchel tenen molt a guanyar i poc a perdre. I és que superar aquesta tarda l’Osasuna (16 h, DAZN) suposaria el bitllet per als vuitens de final, que ja seria una fita important i que podria significar rebre a Montilivi un dels grans de primera. Però, més que això, una victòria contra un equip de primera com l’Osasuna acabaria de reforçar la moral i la confiança d’un equip que ha engegat el vol des de fa dos mesos i que, ara per ara, no es posa cap límit en la lliga. Guanyar, doncs, seria afegir un ingredient més per poder somiar, mentre que si els gironins cauen eliminats avui no serà, ni de bon tros, un daltabaix.

No és que el partit arribi en el millor moment per al Girona, encara condicionat per les lesions de llarga durada i pels casos de la covid després de les vacances de Nadal, però la copa sempre ofereix bons al·licients. I és que, per molt que la competició avanci i els rivals siguin cada vegada més forts, Míchel tornarà a apostar per la joventut. No tant com en les primeres fases, però jugadors com ara Artero, confirmat a l’onze pel tècnic, i fins i tot el central Biel Farrés, aprofitant l’absència d’un habitual en la copa com Monjonell, tindran l’oportunitat de deixar-se veure a Montilivi. Dawda, Gabri i Sulei són altres jugadors del filial que també aspiren a sumar més minuts amb el primer equip. A banda dels joves, el partit també serà important per a homes de pes com ara Borja García, que necessita agafar ritme després de dos mesos lesionat.

Un rival mig distret

El Girona no és l’únic que es pren la copa com una via per enlairar-se en la lliga, l’Osasuna busca el mateix però per motius ben diferents. I és que el conjunt navarrès, que en les eliminatòries prèvies ha superat el San Agustín (0-4) i el Deportivo (1-2), arriba a la cita immers en una ratxa nefasta en la lliga. Els de Jagoba Arrasate, que no podrà estar present a Montilivi després de donar positiu per coronavirus, acumulen 10 jornades sense guanyar amb un balanç de cinc empats i cinc derrotes, i veuen com, després d’un gran inici en què van estar en posicions europees, cada vegada les posicions de descens estan més a prop –encara tenen un marge de 6 punts. Tot i això, el segon entrenador, Bittor Alkiza, ja va avisar ahir que com el Girona alternarà titulars amb jugadors menys habituals en l’onze d’aquesta tarda.

DOS DE CLARS

Artero i Borja García son els dos jugadors que tenen assegurada la titularitat

DINÀMIQUES

El Girona arriba en línia ascendent i rep un Osasuna en plena crisi en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)