Girona

Prohibit deixar-se anar

El Girona, immers de ple en el seu millor moment, rep un Fuenlabrada molt necessitat (14h) amb la voluntat d’enllaçar per primera vegada tres victòries en la lliga

Míchel recupera el pitxitxi de la categoria, Cristhian Stuani, a més d’Arnau Martínez i Pablo Moreno

Envalentit i convençut que és a temps de tot, el Girona té avui a l’hora de dinar (14 h) a Montilivi una altra cita en la lliga entre dues de copa, la de dijous contra l’Osasuna (1-0) i la que l’espera dissabte que ve, en els vuitens de final contra el Rayo. Avui el rival no és de primera ni tampoc dels forts de segona A, perquè el Fuenlabrada arriba a Girona en plena davallada i enfonsat en la zona de descens. No se’n refia gens, Míchel Sánchez, que sap que la teòrica superioritat i la diferència radical de dinàmiques els pot acabar confonent, però el fet és que el Girona és favorit indiscutible. Els blanc-i-vermells tenen el repte d’enllaçar tres jornades amb victòria, cosa que no han aconseguit en tota la temporada i que és pròpia d’un aspirant ambiciós, i cinc davant la seva afició en la competició regular –són sis si hi comptem la de copa–, senyal del bon camí d’un equip molt encallat en l’arrencada. De fet, comptant lliga i copa, els gironins encadenen quatre victòries.

El Girona va superar la primera prova del 2022 amb una victòria de mèrit a El Alcoraz, on no tenia ni el pitxitxi, Cristhian Stuani, ni els dols laterals drets, Arnau Martínez i Jordi Calavera. El tècnic els té tots tres a punt avui, a més de Pablo Moreno, cosa que li permet ampliar el ventall. Amb el panorama que ha viscut durant moltes jornades, tenir tres baixes (Terrats, Darío Sarmiento i Ureña) és gairebé una benedicció. La presència de Stuani és tota una garantia. Màxim golejador de la categoria amb 14 dianes, l’uruguaià ha vist porteria en els quatre últims partits –sis gols, perquè va fer doblet contra el Leganés i el Burgos– que ha jugat.

Baralles per jugar

Míchel ha sabut fer rutllar un equip amb els automatismes molt assimilats, amb el mèrit afegit de l’allau de baixes que l’ha condicionat. Ara, entre la recuperació de diversos futbolistes i el bon to que han mostrat jugadors que han aprofitat l’espai, el tècnic té posicions en discussió. Al mig del camp, per exemple, Aleix Garcia ha estat sempre fix, però Pol Lozano està oferint un nivell molt alt –“és el migcampista que pensa més en el col·lectiu quan no tenim la pilota. Representa d’una manera espectacular la posició de 6”, explicava ahir el tècnic– i Ibrahima Kébé va fer un partidàs contra l’Osasuna. Un altre exemple clar de les baralles per jugar és a la porteria. Ortolá, sempre elogiat per Míchel, va tenir una estrena destacada en la lliga a El Alcoraz, després que Juan Carlos s’hagués perdut els entrenaments de la setmana per covid. “Ho tinc decidit. Però no ho diré. Tots dos han estat molt bé en els últims partits. Ja sé el que faré, però és bo que l’equip tingui aquesta competència. I tenim dues competicions. Tots dos continuaran jugant”, va argumentar l’entrenador.

El Fuenlabrada arriba a Montilivi tan encallat que fa tretze jornades que no guanya, des del 10 d’octubre contra el Leganés (2-1). La ratxa –8 punts de 39– l’ha dut fins al tercer lloc per la cua. Amb Sergio Pellicer, substitut de José Luis Oltra, l’equip va empatar contra l’Oviedo (0-0) i va perdre contra l’Eivissa (1-2), sempre a casa, on també va quedar eliminat pel Cadis en la copa, amb un gol al límit. El conjunt madrileny té sis baixes, entre les quals Iban Salvador –qui va provocar l’expulsió ingènua de Samu Saiz en el duel de la primera volta– i ahir va anunciar la incorporació del davanter marroquí Bouldini, cedit pel Santa Clara portuguès, tot i que avui no jugarà. El seu futbolista més inspirat, amb diferència, és el veterà extrem Pedro León.

ENFONSAT

El Fuenlabrada, tercer per la cua, encadena 13 jornades sense guanyar

ENVALENTIT

El cinquè triomf seguit a casa en la lliga enfortiria un equip que es veu capaç de tot

Pellicer: “Han de ser un mirall”

X.M.

“El Girona ha de ser un mirall per a nosaltres. Va començar la temporada amb molt nerviosisme i amb resultats adversos, i gràcies al seu tècnic i a la plantilla ha revertit la situació, canviant el sistema, ajustant certes coses... Ara és un equip amb autoestima, associatiu, que domina tots els registres i amb gent important en la finalització. La reflexió és de Sergio Pellicer, el relleu d’Oltra a la banqueta d’un Fuenlabrada enfonsat en zona de descens. El tècnic s’agafa al bon paper en la copa contra el Cadis, que el va eliminar amb un gol en el temps afegit: “Competint així, creant ocasions i sent un equip solidari, estarem més a prop”. L’extècnic del Màlaga reclama un canvi en la normativa per no limitar la presència de joves del planter: “Donaríem pas a la gent jove”, assegura.

La victòria més èpica

X.M.

El Girona i el Fuenlabrada viuran avui el seu sisè duel. L’últim, el 31 d’octubre al Fernando Torres, va acabar amb una victòria èpica del Girona gràcies a un gol de Stuani en el minut 96. En un final boig, Ibrahima Kébé va fer el 0-1 (81’), Samu Saiz es va autoexpulsar, Jairo va veure la segona groga en un penal que va significar l’1-1 de Pedro León, però va aparèixer l’uruguaià a ultimíssima hora. El balanç dels cinc enfrontaments és de tres victòries, un empat i una derrota. La temporada passada, el Girona va tenir una derrota preocupant en el segon partit de lliga (era la quarta jornada, i va decidir un greu error de Muric) i amb empat (1-1) al Fernando Torres. El curs 2019/20, amb Pep Lluís Martí, dos triomfs gironins (2-0 i 0-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)