Girona

La il·lusió d’un bon inici

El Girona ha sabut traslladar a la perfecció les bones sensacions de la pretemporada i ha firmat el seu millor començament a primera

Els de Míchel volen acabar com més amunt millor en la taula abans de l’aturada per seleccions guanyant un rival directe com Las Palmas

El Girona continua alimentant la positivitat i l’esperança de fer una bona temporada a tots els seus aficionats. I d’arguments, els de Míchel Sánchez n’estan oferint a cada partit, adaptant el pla de partit per fer mal als rivals. En l’últim duel contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán, la verticalitat a l’hora de trencar línies va ser molt més important que la possessió i el control que sí que van oferir i aplicar contra el Getafe en l’anterior matx. I és que la plantilla actual del conjunt gironí demostra que està ben treballada i cada un dels jugadors demostra que té clara la seva faceta i incidència en el joc que demana l’entrenador. Només així, el Girona ha aconseguit firmar el seu millor inici de curs a primera després de tres jornades de lliga en què ha sumat set dels nou primers punts en joc i s’ha situat en la tercera posició de la classificació gràcies al +4 en la diferència de gols (sis de fets i dos d’encaixats). Els blanc-i-vermells mai havien arribat a la tercera jornada a primera invictes, una ratxa que, acumulada als set amistosos disputats durant la pretemporada contra rivals de tota mena –de tercera FEF, com l’Olot, però també de segona A, com l’Andorra, de la Premier League com el Sheffield United, o el campió i subcampió de la Serie A italiana–, fa que el Girona no hagi perdut en tot l’estiu. A una jornada de l’aturada de seleccions, que deixarà sense lliga els gironins durant quinze dies, els de Míchel tenen entre cella i cella sumar tres punts més contra un rival directe, a priori, per evitar el descens com Las Palmas a l’estadi de Montilivi (diumenge a les 14 h). Aconseguir el 10 de 12 i mantenir-se en segona posició, o qui sap si escalar fins a la primera, seria una alenada d’aire i una injecció de confiança i moral per a l’equip, que afrontaria l’aturada en un núvol i amb el mercat d’una vegada per totes tancat.

Les idees, claríssimes

La continuïtat del bloc i la bona actuació de les noves cares com Daley Blind, un líder a la defensa formant dupla amb David López en espera de Santi Bueno, ja convocat en l’últim partit a Sevilla, i la irrupció de Savinho a l’extrem de l’atac han permès al Girona fer el pas de qualitat ja en l’inici del campionat. La idea i filosofia de Míchel, ja consolidada en tots els jugadors, ha dotat l’equip de més solidesa i d’uns mecanismes més treballats que altres equips encara en construcció –sobretot el darrer rival que es van trobar, encara amb múltiples canvis per fer en la confecció de la plantilla.

Tot i això, el Girona també té feina per fer en els darrers quatre dies de mercat de fitxatges. Míchel espera l’arribada d’un migcampista més o dos que ajudin a suplir la baixa d’Oriol Romeu i aportin oxigen a Yangel Herrera i Aleix Garcia, fins ara fixos, a més d’un extrem esquerre que aporti competència a la parcel·la ofensiva. L’arribada d’aquests dos o tres futbolistes acabarà de completar les necessitats d’un Míchel que també veu com a reforços els recuperats i inèdits fins ara Santi Bueno i Ibra Kebé, i, fins i tot, una de les sensacions de l’estiu, Jastin Garcia, lesionat i sancionat fins a la segona quinzena de setembre.

Sense refiar-se

El Girona té moltes esperances en el pròxim partit de lliga a Montilivi contra Las Palmas. Els de Míchel ja van guanyar en l’estrena el Getafe (3-0) i volen fer-se forts davant la seva afició conscients que mantenir els bons números dels dos primers partits a domicili serà pràcticament una quimera –quatre punts de sis de possibles gràcies a l’empat a Anoeta contra la Real Sociedad (1-1) i la victòria en l’últim matx al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (1-2)–. L’objectiu és evitar la primera derrota i, si es pot, sumar els tres punts contra un conjunt insular que només n’ha sumat dos en total dels dos partits que ha jugat al Gran Canària contra el Mallorca (1-1) i la Real (0-0).

Els blanc-i-vermells s’han guanyat el dret a somiar, com a mínim, a fer un bon primer tram de temporada que els aporti el marge suficient respecte al descens per gestionar-lo amb el pas de les jornades i gaudir de la categoria sense patiments. Com més s’allargui la ratxa de partits sense perdre, més a prop s’estarà de l’objectiu principal, que no és altre que la permanència. I és que la primera derrota en els anteriors cursos a l’elit no va tardar gaire a arribar. En el curs de l’estrena, en la tercera jornada a San Mamés (2-0); en el del descens, en la segona a Montilivi contra el Madrid (1-4), i la campanya passada, la del retorn, ja en la primera jornada a Mestalla (1-0).

ESTIU PERFECTE

El Girona no ha perdut cap dels set amistosos de pretemporada ni els tres de lliga

ESPERANT REFORÇOS

Al bloc consolidat li falten peces en atac (a l’extrem esquerre) i al mig (per suplir Romeu)

SÍ O SÍ

Els gironins no volen fallar contra Las Palmas a Montilivi i aspiren al brillant 10 de 12

ELS INICIS A 1A

CURS 2017/18 4 punts de 9
11è: 1 victòria / 1 empat / 1 derrota
CURS 2018/19 4 punts de 9
11è: 1 victòria / 1 empat / 1 derrota
CURS 2022/23 3 punts de 9
13è: 1 victòria / 0 empats / 2 derrotes
CURS 2023/24 7 punts de 9
2n: 2 victòries / 1 empat / 0 derrotes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)