Girona

Venen a buscar Bueno

El Wolverhampton negocia amb el Girona pel fitxatge del central uruguaià, que té una clàusula de 25 milions d’euros

La venda més cara de la història del club permetria reforçar l’equip, però sense marge de temps

Els últims dies del mercat seran d’allò més intensos a Montilivi. És cert és que ja ho han estat en les últimes temporades, quan els gironins han aprofitat les últimes hores per acabar de perfilar la plantilla amb les últimes incorporacions. Aquest estiu, però, la principal i preocupant novetat és que, arran del gran rendiment dels gironins la temporada passada i en aquestes primeres jornades, no deixen d’aparèixer equips que volen pescar algun dels futbolistes blanc-i-vermells. L’últim nom que hi havia sobre la taula era el de Stuani, amb una proposta de l’Abha Club de l’Aràbia Saudita. Sembla que el capità s’acabarà quedant a Montilivi, però les sorpreses arriben una rere l’altra. I és que qui després de les últimes hores té molts números per fer les maletes és el seu compatriota Santi Bueno. El central, de 24 anys, té una oferta sobre la taula del Wolverhampton Wanderers de la Premier, que ha aparegut en les últimes hores amb força amb la voluntat clara d’endur-se l’uruguaià.

De moment, el conjunt anglès ha iniciat les negociacions amb el Girona, però encara han d’avançar molt les posicions abans d’arribar a bon port. La clàusula de rescissió de Santi Bueno és de 25 milions d’euros, i els gironins no el deixaran marxar si no és per un traspàs que s’acosti, i molt, a aquesta xifra, ja que tenen clar que l’uruguaià és, segurament, la peça més important de l’eix defensiu dins la plantilla, per joventut i per rendiment, a més d’adaptar-se a la perfecció a les necessitats del tècnic Míchel Sánchez. El Wolves, com la majoria dels equips de la Premier, té capacitat econòmica de sobres per afrontar aquest fitxatge. De fet, aquest estiu han gastat 61 milions d’euros –50 dels quals, per Matheus Cunha de l’Atlético–, però n’han ingressat més de 100 amb vendes. A banda del traspàs de Rúben Neves a l’Al-Hilal de l’Aràbia Saudita per 55 milions d’euros, destaquen les vendes de Nathan Collins i Conor Coady, dos centrals traspassats per uns 27 i 9 milions al Brentford i al Leicester, respectivament. Arran d’això, i amb només tres centrals a la plantilla, la necessitat de fitxar un central com Santi Bueno és clara.

Com que només queden tres dies perquè el mercat abaixi la persiana, el Girona necessita que el futur de Santi Bueno es resolgui de la manera més ràpida possible. O si més no, tenir clar quin serà el desenllaç i quines seran les xifres aproximades. I és que, lògicament, la direcció esportiva que encapçala Quique Cárcel haurà de reaccionar a correcuita per buscar un relleu a l’uruguaià. El fet és que sí, la injecció econòmica que rebria el Girona seria importantíssima per poder reinvertir en la plantilla, però el principal problema serà que el marge de temps serà mínim. De fet, el traspàs de Santi Bueno suposaria, segur, la venda més alta de la història del club, superant el traspàs de Portu a la Real Sociedad per 10 milions d’euros l’estiu del 2019.

En mans de Xavi

El cert és que el Girona ja té clar quina seria la seva primera opció per agafar el relleu de Santi Bueno a l’eix de la defensa aquesta temporada. Ja fa dies que van començar els rumors de l’interès dels gironins pel central del Barça Eric Garcia, però la primera intenció era perquè ocupés també la posició de pivot. Lògicament, la possible marxa del central uruguaià fa créixer exponencialment l’interès del Girona pel central blaugrana, ja que seria un relleu de garanties a l’eix de la defensa, guanyant un central més ràpid que els que hi ha ara a la plantilla i amb bona sortida de pilota.

La cessió d’Eric Garcia seria una molt bona solució d’última hora per al Girona i els gironins tenen a favor que el mateix jugador veu de molt bon ull aquesta operació –també té l’interès del Betis, però preferiria la proximitat de Montilivi–, ja que veu molt complicat gaudir de minuts al Barça aquesta temporada, com ja li va succeir el curs passat tot i la retirada de Piqué. De fet, així mateix ho ha comunicat el defensa de Martorell al cos tècnic, deixant clares les seves intencions de sortir cedit per tenir els minuts que necessita per la seva progressió. El gran obstacle per al Girona és que Xavi Hernández no vol la seva sortida perquè el considera un jugador important per al fons d’armari de la plantilla. A la vegada, el Barça tampoc necessita que surti, ja que no suposaria un gran estalvi per al fair play, tenint en compte que va arribar lliure i que el Barça hauria de continuar pagant una part del seu salari. Tot dependrà, doncs, de fins a quin punt pugui arribar a forçar l’exdefensa del Manchester City, que tornaria a formar part del City Football Group tot i que fos només per una temporada.

Caixa per reinvertir

Més enllà de tot el que pugui passar en la posició de central, on també està sobre la taula la possible sortida d’Alexander Callens, en què el club ja treballava abans de l’oferta per Santi Bueno, el Girona manté diversos fronts oberts. Bàsicament, els mateixos que des de fa setmanes, ja que l’arribada dels últims reforços continua encallada. Concretament, l’objectiu principal és tancar dues incorporacions al centre del camp i una d’un perfil més ofensiu que es pugui adaptar a l’extrem esquerre. En aquest sentit, la injecció econòmica que suposaria la possible de Santi Bueno podria ser el detonant d’algunes d’aquestes arribades, ja que donaria molt més marge financer al club per dur a terme operacions.

Lògicament, com en el cas de buscar un relleu de l’uruguaià, el principal handicap al qual hauria de fer front el Girona és la urgència que provoca el fet que el divendres es tanqui definitivament el mercat. L’avantatge en aquest cas és que els gironins ja fa setmanes que treballen a reforçar aquestes posicions i hi ha operacions avançades a les quals només cal donar l’impuls definitiu. La més clara de totes podria ser la de l’arribada del migcampista del Celta Renato Tapia a Montilivi. El peruà, que més enllà dels últims tretze minuts contra el Madrid en la primera jornada no ha participat més en aquestes tres primeres jornades –el curs passat va disputar 28 partits, 16 com a titular–, és el candidat més ben col·locat per reforçar el pivot, però l’entesa entre el Girona i el Celta per al seu traspàs encara està relativament lluny. Lògicament, els hipotètics ingressos per Santi Bueno podrien donar un impuls, tot i que el conjunt gironí tampoc voldrà estirar més el braç que la màniga.

EL SOSTRE

Portu, per 10 milions d’euros, és la venda més alta de la història del club gironí

CLAU

Si Santi Bueno ha de sortir el Girona necessita que sigui imminent per poder reaccionar

COMPLICAT

El Girona busca la cessió d’Eric Garcia, que ho veu de bon ull, però Xavi no ho vol

MÉS MOVIMENTS

L’ingrés facilitaria als gironins reforçar el centre del camp i l’atac com està previst
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)