Girona

La parella de ball al pivot

Consolidats. Aleix Garcia i Yangel Herrera són els dos recanvis de Míchel al pivot després de la sortida d’Oriol Romeu i de moment han fet tres dels sis gols que ha marcat l’equip en la lliga

Al Sánchez Pizjuán davant del Sevilla es va tornar a veure la parella de pivots del Girona. Amb la marxa d’Oriol Romeu, Aleix Garcia i Yangel Herrera són els actius principals per a Míchel per complir la funció del futbolista que actualment juga al Barça. No és cap novetat veure’ls jugar junts. De fet, en l’inici del curs passat, el d’Ulldecona i el veneçolà ja van jugar junts en un conjunt que s’organitzava una mica diferent. Si més no a l’inici, en què no partia de dos pivots, sinó que s’alliberava més Romeu. El tècnic de Vallecas té una nova fórmula i per ara li estan anant molt bé els números en el millor inici de la història a primera divisió del club i amb els dos migcampistes adaptant-se a la perfecció a uns rols cada cop més importants.

En l’inici de competició, el Girona, competitivament, no ha trobat a faltar les baixes de l’estiu. Al contrari, el madrileny ha encaixat les peces de què disposava per poblar el mig del camp. Amb Aleix Garcia tot continua igual. És el líder en la sortida de la pilota i en la distribució. Amb ell, el conjunt gironí també guanya ritme i velocitat, fet que amb els canvis de joc constants del futbolista li permet ser imprevisible i activar les bandes. En el matx contra el Getafe, Míchel va demanar més profunditat i a Sevilla que l’equip retenís més la pilota. En els dos casos, el d’Ulldecona va saber fer el pas endavant i guiar l’equip cap al triomf.

Aquest curs, més que mai, Aleix ha agafat un rol de líder, imprescindible per desplegar un joc que es basa a tenir la pilota per poder atacar. En els primers tres enfrontaments, hem pogut veure el futbolista manant, guiant i exercint de brúixola amb els seus companys. No és casualitat, ja que Míchel veu en ell una de les grans claus per tornar a fer brillar els blanc-i-vermells aquest any. El curs passat només es va perdre vuit partits per una lesió en el tram final. Va tornar a l’últim tram disputant alguns minuts importants, això no obstant, el Girona el va trobar a faltar.

D’altra banda, Yangel ha començat el curs sabent que serà una gran incorporació per als de Míchel. Important a l’hora de donar físic a la divisòria. A més a més, el seu encaix a la zona d’atac permet al conjunt gironí d’estirar línies i tenir un home molt hàbil en la rematada i així alliberar situacions a la zona de tres quarts per a jugadors més dotats tècnicament com Iván Martín, Tsygankov, Savinho i el mateix Aleix. El futbolista nascut a La Guaira ha arribat en propietat aquest estiu a canvi d’uns cinc milions d’euros al Manchester City, que l’any passat el tenia cedit a Montilivi. Tanmateix, el futbolista aquest curs està tenint molta més arribada per aprofitar els carrils interiors i tenir situacions de rematada. El Girona suma qualitat a la zona de tres quarts i Míchel pot treure el millor del veneçolà, sabent que la conducció i la velocitat no són els seus punts forts. És l’any per veure l’evolució del futbolista que tant va demostrar en els seus dos anys a Granada.

Contribució golejadora

El Girona ha marcat sis gols en aquest inici de temporada, que li han donat set punts de nou possibles. D’aquests gols, dos han estat de Yangel i un d’Aleix, la meitat de tots els gols. Amb el mercat de fitxatges ben obert, i encara per tancar un futbolista en les posicions d’atac, és una bona notícia que la segona línia ofensiva de l’equip contribueixi en la tasca golejadora. El darrer curs, el migcampista ulldeconenc va fer el seu primer gol al Nou San Mamés i Herrera, farcit de lesions durat tota la competició, es va perdre 18 partits i va marcar dues dianes, en l’últim moment al camp de l’Espanyol i, precisament, contra el Sevilla a casa. En els dos partits van ser gols decisius per sumar punts. Amb aquesta registres, el veneçolà iguala els de l’any passat i això el fa estar en un moment dolç, després d’uns quants cursos en què les lesions li han impedit tenir més minuts. El Girona n’és conscient i serà prudent amb el futbolista, ja es va poder veure a Sevilla, on Míchel el va substituir per una possible contractura. Els serveis mèdics del club ja han descartat que el jugador tingui cap lesió i segons com evolucionin aquestes molèsties podrà jugar diumenge a Montilivi contra el Las Palmas. Després, anirà a la convocatòria de la selecció veneçolana.

RELLEU EN EL PIVOT

Aleix i Yangel són les dues figures de Míchel que han agafat les regnes del mig del camp

GOLEJADORS

Els dos jugadors han fet el 50% dels gols en l’inici de la lliga: Yangel (2) i Aleix (1)

MOLÈSTIES I PROU

El veneçolà va ser substituït en el 45’ a Sevilla, però es descarta cap lesió muscular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)