Girona

Tot Europa es mira Dovbyk

No hi ha cap dubte que el gran rendiment del Girona està fent que els clubs més potents posin la mirada a Montilivi. Miguel, Yan Couto, Aleix Garcia, Iván Martín, Yangel Herrera, Tsygankov, Savinho i Dovbyk són els jugadors que més s’estan revalorant aquesta temporada i després de l’actuació contra el Sevilla, amb el triplet de gols en sis minuts i trenta-tres segons, el davanter ucraïnès ben segur que ha escalat posicions en l’agenda dels millors clubs del món.

Fa temps que tothom té clar que retenir tots aquests futbolistes serà una de les empreses més difícils que el club, amb la direcció esportiva al capdavant, haurà d’afrontar en els pròxims mesos. Classificar-se per a la Champions League pot ser una bona manera d’ajudar a retenir alguns d’aquests jugadors, però el més normal és pensar que alguns es poden acabar escapant.

Fins ara el club sempre ha defensat que vendre a bon preu era la manera de continuar amb el creixement del club, però aquest argument ha perdut part del sentit, en vista de la situació actual, ja que portar jugadors amb més talent i projecció dels que hi ha aquesta temporada és d’allò més complicat. A més, amb una sola venda el club podria ingressar xifres del tot impensables fa només uns mesos.

Una aposta temptadora

Dovbyk és, sense cap mena de dubte, un dels jugadors que quan acabi la temporada poden rebre més ofertes. I no les rebrà ara, o, si més no, no es faran efectives, perquè l’ucraïnès ja ha participat en competició oficial amb dos clubs aquesta temporada –ho va fer amb el Dnipro-1 i amb el Girona– i no ho pot fer amb un tercer. Que les rebrà a partir del juny sembla evident, perquè el gol s’està pagant a xifres desorbitades, sobretot en la Premier League, on l’ucraïnès pot tenir més cartell. I aquí entra en joc la clàusula de rescissió del futbolista, de la qual es desconeixen les quantitats perquè el club no les fa mai públiques, però que podria estar entre els 40 i 50 milions d’euros, una quantitat que seria assequible per molts clubs i per pràcticament tots els anglesos. Una clàusula de rescissió que el Girona només podria intentar elevar d’aquí al final de temporada negociant una renovació i millora de contracte amb el futbolista.

Amb relació als interessos econòmics del Girona sobre la figura d’Artem Dovbyk cal recordar que el Girona té el 75% dels drets del futbolista, després del traspàs que es va tancar aquest estiu amb el Dnipro-1 i el Midtjylland, que compartien els seus drets, de manera que si es tanqués el traspàs de Dovbyk a un altre club el Girona rebria el 75% de l’operació.

CENTRE D’ATENCIÓ

L’ariet es troba en l’agenda d’una llarga llista de clubs i pot costar molt de retenir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)