Girona

Un marge per mantenir

Amb la lliga coll amunt després de la derrota al Bernabéu, el Girona ha de centrar els seus esforços a assegurar l’accés a la Champions

A San Mamés, els gironins tenen l’ocasió de donar un cop damunt la taula i tornar a tenir un avantatge màxim de 13 punts

El Girona ha tingut dies per assimilar la contundent derrota contra el Madrid (4-0) que va fer tocar de peus a terra. Sobretot a l’entorn, i és que l’efecte principal de la desfeta al Santiago Bernabéu és que les possibilitats de lluitar pel títol han passat a ser, de nou, més un somni que no pas una realitat, i en aquest sentit el tècnic Míchel Sánchez no s’ha cansat de dir, dia sí i dia també, que aquesta no era la seva lluita. La mirada del vestidor està posada, des de fa moltes jornades, en l’objectiu d’acabar la lliga entre els quatre primers per poder jugar la Champions League la temporada que ve. Una possibilitat que ni de bon tros entrava en els esquemes a l’inici de temporada, però que després de vint-i-quatre jornades s’està acariciant més que mai, de manera que no aconseguir-ho suposaria, malgrat que no es podria retreure res a ningú, una decepció, com ja han manifestat jugadors com Valery Fernández en les últimes setmanes. Si es podria considerar decebedor és, entre altres coses, perquè el Girona ha estat tota la temporada instal·lat entre les quatre primeres posicions, i des de fa setmanes ballant només entre el lideratge i el segon lloc amb el Madrid. De fet, només hi ha hagut una jornada en què els gironins han estat fora de les posicions de Champions i va ser la primera, després de l’empat al camp de la Real Sociedad en l’estrena del curs (1-1).

És per això que el Girona ha de continuar exactament amb la mateixa mentalitat que tenia abans de la visita al Bernabéu. El discurs del partit a partit que tan bé ha funcionat fins ara i que, aquesta setmana, és més encertat que mai, ja que els gironins es troben davant d’un dels partits més importants de la temporada, si no el que ho és més, per fer un pas de gegant cap a l’objectiu marcat de la Champions. Dilluns (21 h) els gironins visitaran San Mamés per tancar la 25a jornada amb el duel contra l’Athletic, el cinquè classificat. Els d’Ernesto Valverde són, a dia d’avui, el gran escull que separa el Girona de la màxima competició europea, ja que el sisè, el Betis, està a 18 punts, de manera que molt malament haurien d’anar les coses d’aquí al final de temporada perquè els andalusos, o la Real Sociedad, que és setens amb un punt menys, puguin atrapar els de Míchel.

Estira-i-arronsa

El Girona començarà el partit de dilluns a San Mamés amb un coixí de deu punts respecte a l’Athletic. Una diferència que pot caure a set en cas de derrota o que es pot ampliar a tretze si els gironins repeteixen el triomf del curs passat i sumen els tres punts. A més, el duel tindrà un punt extra en joc, i és que després de l’1-1 a Montilivi la diferència de gols particular, que podria arribar a ser decisiva, es decidirà a Bilbao. L’objectiu dels blanc-i-vermells és, lògicament, obrir encara més forat respecte al seu perseguidor, però en aquesta ocasió l’empat seria un molt bon negoci per als gironins, ja que mantindrien una diferència que fa moltes jornades que varia poc.

El Girona va aprofitar les primeres jornades de lliga, en què va signar el millor inici de la seva història en el futbol professional i un dels millors de la història de primera, per obrir en la dotzena jornada un forat de deu punts respecte al cinquè, que ja era l’Athletic –des de llavors només ho ha deixat de ser en les jornades 19 i 20–. De llavors ençà els gironins no han deixat escapar gaires més punts, però l’Athletic també ha posat la directa i la distància, dotze jornades després, torna a ser la mateixa.

La diferència entre gironins i bascos pràcticament només s’ha mogut en aquesta segona volta. Amb l’empat del Girona a Almeria en la 20a jornada la diferència dels blanc-i-vermells respecte al cinquè lloc va caure als vuit punts, i és l’única de les últimes tretze jornades en què el coixí ha estat per sota dels deu punts de diferència. Només dos partits després, amb les victòries del Girona contra el Sevilla (5-1) i el Celta (0-1), la diferència es va ampliar fins als 13 punts, la màxima distància que ha tingut el Girona respecte al cinquè i la mateixa que aspira a tenir dilluns si guanya a San Mamés, i ara ha tornat a caure als deu punts després que els de Míchel hagin sumat un dels últims sis punts en joc.

INCREÏBLE

Jornada 1 11è
-2 punts respecte al 4t (Rayo)
Jornada 2 4t
0 punts respecte al 5è (Atlético)
Jornada 3 3r
+1 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 4 3r
+3 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 5 3r
+3 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 6 2n
+3 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 7 1r
+5 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 8 4t
+4 punts respecte al 5è (Real Sociedad)
Jornada 9 3r
+5 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 10 3r
+7 punts respecte al 5è (Real Sociedad)
Jornada 11 3r
+9 punts respecte al 5è (Real Sociedad)
Jornada 12 1r
+10 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 13 1r
+10 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 14 2n
+10 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 15 2n
+10 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 16 1r
+12 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 17 1r
+12 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 18 2n
+10 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 19 2n
+10 punts respecte al 5è (Atlético)
Jornada 20 2n
+8 punts respecte al 5è (Atlético)
Jornada 21 2n
+11 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 22 2n
+13 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 23 2n
+11 punts respecte al 5è (Athletic)
Jornada 24 2n
+10 punts respecte al 5è (Athletic)

DOBLES DÍGITS

El Girona només ha acabat una jornada fora dels quatre primers, la primera
En les últimes 13 jornades, l’equip només ha estat per sota dels 10 punts de coixí en una

UN PUNT VIRTUAL

El ‘goal average’ particular contra l’Athletic pot tenir pes i estarà en joc a San Mamés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)