Girona

El cinquè ho té molt magre

Quan es parla de l’objectiu de jugar la Champions League la referència a la lliga espanyola sempre és i serà la quarta posició, que assegura la participació a la màxima competició europea de clubs. La realitat a partir d’aquesta temporada, però, és que el cinquè també té opcions d’accedir-hi, tot i que ara mateix el cinquè de la lliga espanyola ho té molt complicat. El motiu pel qual el cinquè té possibilitats de jugar la Champions League el curs que ve és que s’estrenarà el nou format de competició, que passarà a tenir 36 equips participants en lloc dels 32 actuals. Això genera quatre places més i dues d’aquestes estan reservades a les grans lligues. Això sí, en cap cas dependrà del cinquè classificat en qüestió, i és que les dues places les atorgarà la UEFA als dos països amb millor coeficient en les competicions europees. És a dir, aquells països en què els seus equips hagin aconseguit millors resultats en la Champions, l’Europa League i la Conference League en funció del sistema de puntuació que estableix la UEFA.

Ara aquestes dues places serien per a la Serie A i la Bundesliga, i és que Itàlia i Alemanya ocupen la primera i la segona posició del rànquing, respectivament. Espanya ocupa, després de la disputa de l’anada dels setzens de final de l’Europa League i la Conference League i d’una part de l’anada dels vuitens de final de la Champions, la quarta posició amb 12,937 punts, força per sota d’Anglaterra (13,875) i de les esmentades Itàlia (14,714) i Alemanya (13,928). L’eliminació de l’Osasuna en la prèvia de la Conference League i del Sevilla en la fase de grups de la Champions han condicionat molt la puntuació pels equips espanyols, de manera que els sis que continuen vius en competició (el Barça, el Madrid, l’Atlético i la Real Sociedad a la Champions i el Betis i el Vila-real a la Conference) ho haurien de fer molt millor que els alemanys i els anglesos –Itàlia, amb un equip més en joc, ho té gairebé fet– per aconseguir un cinquè bitllet per a la Champions que podria beneficiar el Girona.

1. ITÀLIA 14,714
7 de 7 equips en competició
2. ALEMANYA 13,928
6 de 7 equips en competició
3. ANGLATERRA 13,875
6 de 8 equips en competició
4. ESPANYA 12,937
6 de 8 equips en competició
5. FRANÇA 12,250
6 de 6 equips en competició
6. REP. TXECA 12,250
3 de 4 equips en competició
7. BÈLGICA 12,000
3 de 5 equips en competició * Els dos primers aconsegueixen un bitllet extra per a la Champions. El coeficient és la mitjana dels punts aconseguits aquest curs pels equips participants més una base en funció de resultats anteriors
4 punts
- Participar a la fase de grups de la Champions - Participar als vuitens de final de la Champions - Primer de grup a l’Europa League
2 punts
- Victòria a la fase de grups* - Segon de grup a l’Europa League - Primer de grup Conference League
1 punts
- Victòria en partit d’eliminatòria* - Empat a la fase de grups* - Segon de grup Conference League - Jugar una ronda de fase final* (a la Conference només semifinal i final)
0,5 punts
- Empat a la fase de grups* * Suma el mateix a la Champions, l’Europa o la Conference League
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)