Girona

La germanor creua fronteres

L’Athletic Club es manté ferm i fidel a la seva tradició, estil i filosofia que l’ha dut a ser un dels únics tres equips que mai ha perdut la categoria. Haver de jugar amb futbolistes nascuts o formats al País Basc (Euskal Herria) redueix significativament el radi d’acció per formar plantilles competitives, però al conjunt blanc-i-vermell ha demostrat que això no és impediment per competir a primer nivell contra els més poderosos. Ja des de la campanya passada, l’Athletic ha sostingut part de la seva parcel·la ofensiva en els germans Williams. En dues bales a l’extrem que causen estralls a les defenses rivals amb la seva velocitat i verticalitat. Iñaki Williams, amb només 29 anys, enllaça enguany deu temporades amb el primer equip de l’Athletic, mentre que Nico va estrenar el seu dorsal 11 del primer equip tot just el curs passat amb 20 anys acabats de fer.

Tots dos s’han convertit en un duet letal per banda que suma ja 11 dianes –vuit Iñaki, especialment inspirat en els metres finals, i tres més Nico, més assistent (6) que finalitzador–. Els números del germà gran són especialment bons tenint en compte que es va perdre gairebé un mes de competició per la disputa de la copa d’Àfrica amb Ghana, el país on van néixer i créixer els seus pares abans de decidir creuar l’estret per Melilla –la mare embarassada d’Iñaki– i començar a lluitar per una nova vida. Nascuts tots dos a Bilbao, el gran dels Williams va arribar a ser un puntal de la sub-21 espanyola i va jugar un amistós amb l’absoluta. Recentment, Ghana va trucar a la seva porta i amb cert romanticisme va decidir defensar els colors del país, un fet que no ha succeït amb Nico, internacional absolut i un puntal també amb el combinat estatal, que veu en ell un futbolista amb molt potencial, com l’Athletic, que anhela, gràcies en part als germans Williams, jugar una nova final de copa després de vèncer en l’anada de les semifinals al camp de l’Atlético (0-1).

Més enllà dels números de tots dos, els Williams han trobat enguany el millor soci per al seu joc. Màxim golejador de l’Athletic Club amb nou dianes, Guruzeta demostra que la seva evolució és total després d’anar cedit al Sabadell i l’Amorebieta a segona A –va baixar amb tots dos– i fer un pas endavant per la falta els darrers anys d’un davanter de referència a Lezama, un paper que li ha tocat fer fins fa poc a Iñaki.

DOS CAMINS

Iñaki, el gran, juga per Ghana, mentre que el petit, Nico, ho fa amb Espanya

DUET LETAL

Iñaki Williams (8 gols) i Nico (3) són temuts des de la posició de l’extrem atacant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)