Girona

El Girona més global

El conjunt gironí ha passat de jugar majoritàriament amb futbolistes de l’Estat a tenir jugadors de diverses nacionalitats coincidint amb l’ingrés a la LFP

Des de l’estiu del 2008, per Montilivi hi han passat 35 nacionalitats diferents, i l’argentina és la més predominant (9)

Des que el Girona va aterrar al futbol professional, l’estiu del 2008, després d’un curs magnífic al grup 3 de segona B amb Raül Agné, i un play-off eficaç en què va superar el Barakaldo i el Ceuta, amb una tornada no apta per a cardíacs en un Montilivi ple de gom a gom, el món en general i el del futbol en particular han anat canviant. Cada vegada són més els futbolistes que s’atreveixen a fer quilòmetres per provar noves experiència, i cada vegada són més les lligues que són un reclam per a aquests jugadors. I la lliga espanyola ja era prou llaminera fa anys, i més ho és ara per a jugadors de tot el planeta, joves o veterans, que veuen com poden desenvolupar les seves carreres. Abans d’ingressar a segona A, era estrany que un equip de segona B com el Girona tingués jugadors d’una altra nacionalitat que no fos l’espanyola. A mesura que va anar sumant anys en la categoria de plata, el capital humà estranger va anar augmentant a poc a poc fins a explotar amb l’escalada a la màxima categoria, en què, per exemple, en l’actualitat els gironins tenen fins a vuit nacionalitats diferents a la plantilla, amb quatre holandesos, dos colombians, un veneçolà, un ucraïnès, un uruguaià, un macedoni, un txec i un argentí. L’obertura al món que ha suposat per al Girona l’arribada a l’elit i el seu vincle amb el City Football Group li ha permès relacionar-se amb nous mercats d’arreu del món. I és que en els anys a primera és quan la plantilla blanc-i-vermella ha inclòs nacionalitats de tota mena. A segona, els aficionats ja van poder veure jugadors com el japonès Hiroshi, africans com Djaló o Cá, de Guinea-Bissau; Mamadou Sylla o Pape Diamanka, del Senegal; els serbis Lekic i Despotovic, o el kosovar Arijanet Muric.

A primera van arribar joves amb projecció en la primera etapa amb el Peralada com a club afiliat, amb jugadors com Andzouana, del Congo; Kévin Soni, del Camerun, o Paik Seung-ho, de Corea del sud. Per al primer equip, el nigerià Kayode, l’ivorià Seydou Doumbia o el kenyà Michael Olunga van donar pas a molts futbolistes sud-americans, com per exemple els brasilers Douglas Luiz, Savinho o Yan Couto, a més de colombians com Bernardo Espinosa i Johan Mojica, i un bon repertori d’uruguaians encapçalats per Cristhian Stuani, Santi Bueno o Cristóforo.

El millor de tots

Tot i que darrerament jugadors com l’ucraïnès Artem Dovbyk, Pitxitxi de primera el curs passat, o el brasiler Sávio Moreira han deixat bocabadats els aficionats per la qualitat que tenien i el que feien al camp, l’estranger amb millor rendiment de la història del club és sens dubte l’uruguaià Stuani, que suma 250 partits a l’entitat –el que n’acumula més, comptant segona B, segona A i primera, una vegada superats els 249 de Migue– i ha fet 131 gols comptant el de l’estrena a Montilivi per tancar la golejada contra l’Osasuna (4-0). El de Tala va arribar sense fer soroll l’estiu del 2017, a punt de l’estrena del club a la màxima categoria i ha esmicolat qualsevol registre històric de l’entitat. Stuani encadena vuit temporades vestint la samarreta blanc-i-vermella, amb dos primers anys brutals en què va fer 21 i 19 dianes a primera i va lluitar contra els grans golejadors de la competició, o un curs de rècord a segona A amb 29 dianes.

El clan neerlandès

Amb les arribades de Gabriel Misehouy, Donny van de Beek i Arnaut Danjuma –el darrer a arribar–, el Girona ha passat a tenir quatre holandesos a la plantilla, comptant Daley Blind, que sumarà un segon any al club. Tots quatre tenen diferents perfils i rols dins l’equip. Blind és el líder de la defensa i un jugador vital per a Míchel en la sortida de la pilota i el rigor tàctic, mentre que Arnaut Danjuma està cridat a ser una peça diferencial i important per a l’atac. Per a Donny van de Beek, l’aventura al Girona és una nova revàlida per rellançar la seva carrera, i per a Misehouy la primera experiència 100% al món professional després de sortir del filial de l’Ajax.Els quatre neerlandesos poden fer front als catalans que hi ha a la plantilla, i és que, amb la marxa de Valery Fernández al Mallorca, només queden Arnau Martínez, David López, Oriol Romeu i Pau López al primer equip, aquest darrer com a únic futbolista gironí.

CURS 2024/25

L’equip de Míchel té jugadors de vuit nacionalitats estrangeres a la plantilla

EL REFERENT

Stuani és el que més partits i gols acumula amb la samarreta blanc-i-vermella

BLIND I TRES MÉS

Amb les arribades de Misehouy, Van de Beek i Danjuma el Girona té quatre neerlandesos

LES NACIONALITATS DEL GIRONA DES QUE MILITA A LALIGA

Andorra
Marc Bernaus 23 partits
Angola
Jonas Ramalho 191 partits
Algèria
Farid Boulaya 1 partit
Argentina
Pablo Maffeo 96 partits
Nahuel Bustos 82 partits
Paulo Gazzaniga 70 partits
Taty Castellanos 37 partits
Brian Sarmiento 12 partits
Darío Sarmiento 9 partits
José Luis Acciari 9 partits
Matías Ballini 7 partits
Javier Almirón 6 partits
Bèlgica
Ritchie Kitoko 7 partits
Brasil
Yan Couto 95 partits
Douglas Luiz 46 partits
Sávio Moreira 41 partits
Reinier Jesús 18 partits
Igor de Souza 15 partits
Camerun
Kévin Soni 8 partits
Colòmbia
Bernardo Espinosa 174 partits
Johan Mojica 79 partits
Jhon Solís 25 partits
Marlos Moreno 4 partits
Yáser Asprilla 2 partits
Congo
Yhoan Andzouana 2 partits
Corea del Sud
Paik Seung-ho 6 partits
Costa d’Ivori
Seydoy Doumbia 22 partits
França
Florian Lejeune 81 partits
Guinea-Bissau
Marcelo Djaló 1 partit
Agostinho Cá 1 partit
Hondures
Choco Lozano 41 partits
Hongria
Antal Yaakobishvili 3 partits
Anglaterra
Patrick Roberts 21 partits
Itàlia
Samuele Longo 38 partits
Japó
Hiroshi Ibusuki 6 partits
Kenya
Michael Olunga 16 partits
Kosova
Arijanet Muric 6 partits
Macedònia del Nord
Bojan Miovski 2 partits
Mali
Ibrahima Kebé 69 partits
Dawda Camara 2 partits
Marroc
Moha El Yaagoubi 103 partits
Yassine Bounou 84 partits
Nigèria
Larry Kayode 13 partits
Països Baixos
Daley Blind 41 partits
Gabriel Misehouy 1 partit
Donny van de Beek 1 partit
Arnaut Danjuma 1 partit
Panamà
Yoel Bárcenas 43 partits
Paraguai
Javier Acuña 57 partits
Perú
Alexander Callens 6 partits
Portugal
Yago Fernández 5 partits
República Txeca
Ladislav Krejcí 1 partit
Senegal
Mamadou Sylla 43 partits
Pape Diamanka 28 partits
Bambo Diaby 1 partit
Sèrbia
Ranko Despotovic 35 partits
Dejan Lekic 17 partits
Ucraïna
Viktor Tsygankov 56 partits
Artem Dovbyk 39 partits
Uruguai
Cristhian Stuani 250 partits
Santi Bueno 120 partits
Sebas Cristóforo 40 partits
Joaquín Zeballos 6 partits
Maxi Villa 1 partit
Veneçuela
Yangel Herrera 55 partits
Rafa Ponzo 37 partits
Total
Nacionalitats 35
Predominant Argentina (9)
Més partits Stuani (250)
Més gols Stuani (131)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)