Girona

Girona reforça la seguretat per la visita del Feyenoord

Girona El pla de seguretat inclou tancaments, presència policial i informació als comerciants per controlar l’arribada d’aficionats del Feyenoord, amb un focus especial en els que no tenen entrada

La setmana vinent, el Girona debutarà a casa en la Champions League, i l’Ajuntament ha activat un pla de seguretat especial per al partit contra el Feyenoord. La presència de l’afició del club de Rotterdam, especialment del sector ultra La Legió, ha encès les alarmes a causa del seu historial problemàtic. Així, les autoritats gironines estan preparades per controlar l’arribada de centenars de seguidors neerlandesos, amb i sense entrada, per garantir la seguretat abans i durant l’enfrontament a Montilivi.

Dispositius especials

El pla de seguretat s’ha dissenyat conjuntament entre l’Ajuntament de Girona, la policia local, els Mossos d’Esquadra i el Girona. Ahir al matí es va celebrar una reunió per acordar els detalls finals, que avui seran publicats pel consistori. Les mesures inclouen el tancament hermètic de l’entorn de l’estadi i el reforç de la presència policial al centre de la ciutat. Segons va informar ahir la Cadena SER, diversos establiments de restauració propers a Montilivi romandran tancats el dia del partit per evitar possibles conflictes, entre els quals el bar universitari més proper. A més, l’Ajuntament ha demanat als comerciants del centre que evitin oferir gots de vidre, ja que és un dia de recollida d’escombraries del porta a porta a la ciutat.

Un altre dels punts clau serà l’acordonament de la zona boscosa al voltant de Montilivi, on s’ha prohibit que els seguidors del Feyenoord sense entrada s’instal·lin per veure el partit. La regidora de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Aliu, va indicar: “Som novells en aquesta situació i volem garantir que tot estigui sota control.” Aliu va confirmar a L’Esportiu que l’Ajuntament no escatimarà en recursos per assegurar que la jornada es desenvolupi amb normalitat, i va remarcar que estaran molt atents a les recomanacions de les forces de seguretat.

Preparació a consciència

Com a part del pla de seguretat, representants de l’Ajuntament de Girona van viatjar a Vila-real per estudiar les mesures que es van adoptar allà durant un partit de la lliga de campions. Aliu també va subratllar la importància de tenir una forta presència policial tant a l’estadi com als carrers de la ciutat. S’han preparat fullets informatius per distribuir a bars, restaurants, comerços i veïns, per donar informació sobre com gestionar possibles situacions de risc. A més, es recomana evitar certs punts conflictius de la ciutat durant el dia del partit, per garantir la seva seguretat.

Amb un total de 492 entrades venudes per al sector visitant, l’arribada dels seguidors del Feyenoord serà vigilada de prop per les forces de seguretat, que busquen evitar incidents similars als viscuts en altres ciutats. Els Mossos d’Esquadra ha estat en contacte amb la policia neerlandesa, i el dispositiu de seguretat estarà actiu des del dia abans del partit per controlar l’afluència. Està previst que hi hagi més d’un miler d’aficionats, amb alguns arribant en busos des de Lloret, on es muntarà una fan zone amb una pantalla gegant per seguir el matx.

Ara bé, a banda dels aficionats amb entrada, es preveu que n’hi hagi entre 200 i 300 que estiguin pels volts de l’estadi de Montilivi durant el matx. És el que es tem més. Els agents vigilaran la mobilitat, la pirotècnia i la beguda, i hi haurà lavabos portàtils al voltant. Els dispositius de seguretat s’acabaran de definir en les properes hores, amb la connexió entre el consistori, el club i la policia.

COORDINACIÓ

Es preveu que arribin més de mil aficionats, entre la ‘fan zone’ de Lloret i Girona

DINS I FORA EL CAMP

L’Ajuntament repartirà fullets informatius per fer recomanacions als comerços afectats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)