Europeu

Exercici de persistència

Hoquei sobre patins. Espanya tomba Itàlia en els penals remuntant tres cops i juga avui la final de l’europeu contra Portugal (21.45 h, Esport 3)

Espanya (3) 4 Itàlia (0) 4

ESPANYA:Carles Grau, Carballeira, Pau Bargalló, Martí Casas i Roca -equip inicial-; Marc Grau, Julià, Barroso i Aragonès.ITÀLIA:Gnata, Gavioli, Malagoli, Cocco i Compagno -equip inicial-; Faccin, Cinquini i Barbieri.GOLS:0-1 (10’) Malagoli. 1-1 (10’) Bargalló. 1-2 (20’) Cocco. 2-2 (41’) Aragonès. 2-3 (44’) Malagoli. 3-3 (44’) Marc Grau. 4-3 (45’) Gavioli, en pròpia porta. 4-4 (49’) Malagoli. Penals: gols de Carballeira Aragonès i Barroso.ÀRBITRES:P. Figuereido i L. Le Menn. Blaves a Carballeira i a Faccin.FALTES:12 d’Espanya i 11 d’Itàlia.

La selecció espanyola va resistir les fuetades de la perillosa Itàlia, que es va avançar tres cops, va forçar la pròrroga a 46 segons del final, i es va plantar a la final de l’europeu de Sant Sadurní en els penals, en un exercici de supervivència: 4-4 i 3-0 en una tanda immaculada. L’equip de Guillem Cabestany jugarà avui la final contra Portugal (21.45 h).

Espanya va arrencar prou bé però una passada horitzontal dolenta de Martí Casas la va penalitzar. Malagoli va robar i va superar Carles Grau (0-1). L’alegria italiana va durar 15 segons. Faccin va travar el patí de Pau Bargalló ben innecessàriament. Blava i falta directa. El mateix Bargalló, amb un doble ganxo, va empatar (1-1). Una targeta blava a Carballeira per haver donat un cop d’estic al nas a Compagno, que va marxar sagnant, va provocar una altra falta directa. Cocco no va marcar però va afusellar Grau amb un tret exterior en la superioritat (1-2). Mitja part.

L’equip estatal va continuar perseverant mentre Itàlia nedava i amagava la bola amb criteri. Compagno va continuar jugant. Aragonès va rescatar Espanya a 8:58 del final amb un xut creuat. Tossuda, però, Itàlia es va avançar per tercera vegada a 5:49 del final (2-3) en una altre acció de contraatac molt ben culminada per Malagoli, però Espanya va replicar en l’acció posterior –set segons més tard– amb una rematada de Grau. A 4:14, Espanya es va posar per primer cop a davant quan Roca va provar de centrar i Gavioli va tocar enganyant el seu porter (4-3). Res no estava fet. Malagoli va llançar una falta directa a fora a 3:02 del final i, en el rebuig, Carles Grau va fer una aturada sensacional. A 2:05 del final, Itàlia va cometre la desena. Gnata va salvar l’intent de Bargalló. Espanya va pecar d’inexperiència, no va amagar la bola i Malagoli va forçar la pròrroga, en la qual no va passar res. Els penals van dictar sentència.

Patrocini

Portugal, superior

Portugal va derrotar França, la subcampiona d’Europa a Paredes, per 5-2 –5-2 a la mitja part. L’equip gal no va tenir prou arguments contra el potencial ofensiu dels lusitans, superiors també a la porteria, amb Henriques inspirat. França, en canvi, va fer entrar Audelin per Chambel a la mitja part. Els gols de Portugal els van fer Alves (2 de directa en 3 intents), Telmo Pinto, Rafa i Souto. Els dels gals: Rémi, de penal, i Carlo di Benedetto, de falta directa. França va fallar dos penals i una directa en el segon temps i es va esbravar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)