Europeu

Recital a l’Ateneu de Sant Sadurní d’Anoia

L’equip de Guillem Cabestany, amb dos gols de Marc Grau i Marc Julià, enllaça el tercer títol europeu en una gran final contra Portugal (4-2)

Espanya 4 Portugal 2

ESPANYA:C. Grau; Carballeira, Bargalló, Casas, Roca –equip inical– M. Grau, Julià, Barroso, Aragomès i Ballart.PORTUGAL:Henriques; Pinto, Rodrigues, Alves, Nunes –equip inicial–; Edo, Costa, Santos, Souto i Magalhaes.GOLS:1-0 (13’) M. Grau. 2-0 (29’) M. Grau. 3-0 (25’) Julià (f.d.). 3-1 (26’) Alves. 3-2 (43’) Alves. 4-2 (43’) Julià (f.d.).ÀRBITRES:Rondina i Silecchia. Blaves a Bargalló, Aragonès, Magalhaes i Costa.FALTES:14 d’Espanya i 17 de Portugal.

La selecció espanyola, amb deu jugadors catalans i un gallec, ha conquerit el seu dinovè títol europeu, tercer de consecutiu, amb un recital de joc contra Portugal a l’Ateneu Olímpic de Sant Sadurní d’Anoia. L’equip de Guillem Cabestany s’ha avançat amb un parcial de 3-0 a l’inici de la segona meitat i ha mantingut a ratlla les envestides portugueses per cantar la victòria final

Tot i que el primer gol ha tardat arribar, els dos equips han ofert espectacle des del primer moment. Sense fissures, els dos conjunts exhibien jugades d’enorme talent i qualitat. De mica en mica, el conjunt de Cabestany ha anat guanyant terreny al seu rival, que es veia forçat a recular en un plantejament més defensiu. El pas endavant dels amfitrions ha tingut premi. Marc Julià executava un xut llunyà i Marc Grau caçava el rebuig curt de Pedro Henriques amb un toc instintiu, gairebé d’esquena a la porteria, per inaugurar el marcador. El gol feia mal al combinat portuguès en uns minuts de clar domini vermell. Portugal, amb un joc més vertical, es refeia en el tram final i gaudia d’una oportunitat d’or per restablir l’equilibri. En un contraatac, Joao Rodrigues sortia disparat tot sol davant l’àrea rival, però Carles Grau es lluïa amb una gran aturada amb l’estic. Al descans es mantenia l’1-0.

Només començar la segona meitat l’equip espanyol gaudia d’una doble oportunitat. Pau Bargalló disposava d’una falta directa després d’una blava a Rafa Costa, però no trobava porteria. Tot seguit i amb superioritat, Xavi Barroso enviava la bola a la creueta. El gol s’intuïa i la tercera va ser la bona. Bargalló servia al segon pal perquè Grau rubriqués la seva segona diana. El festival local s’allargava perquè Marc Julià, aixecant i picant la bola, s’exhibia de falta directa per anotar el 3-0 a 19:43 pel final. Contra les cordes, Portugal havia de reaccionar. Gonçalo Alves apareixia en un moment clau per clavar per tot l’escaire un xut exterior. El partit s’escalfava i més després d’una blava a Aragonès. Després d’una fase d’anades i tornades, el mateix Alves ajustava encara més el marcador amb un autèntic golàs. Es colava pel mig de la defensa hispana i superava Grau amb un xut per sota les cames. La rèplica local era immediata amb una altra falta directa pràcticament calcada a la primera de Marc Julià. El temps s’exhauria i el conjunt portuguès s’acabava rendint a la superioritat local.

Itàlia, en els penals

En la pugna per la medalla de bronze, Itàlia ha superat França en un partit amb moltes alternatives i que s’ha hagut de resoldre des de la tanda de penals. S’ha arribat al límit del temps reglamentari amb empat a 3, a la pròrroga a 5 i des del punt fatídic han sentenciat els transalpins per 4-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)