Internacional

Objectiu: final i títol

Final a quatre de la CERS. Els tècnics del Monbus Igualada i el Reus Deportiu només pensen en la semifinal, però també volen ser en el partit que demà decideix el campió

El Monbus Igualada i el Reus Deportiu afronten el darrer pas cap a la final de la copa de la CERS i la lluita pel títol, amb un partit de semifinals –50 minuts–, contra dos conjunts portuguesos: l'Sporting i el Barcelos, respectivament. Els entrenadors dels dos conjunts catalans, Francesc Monclús i Alejandro Domínguez, diuen que només pensen en aquest primer partit d'avui, però alhora no poden evitar comentar que l'objectiu és tornar a saltar a la pista demà per disputar la final i lluitar per aixecar el trofeu.

Els igualadins buscaran el seu primer títol en aquesta competició, mentre que els roig-i-negres aspiren a guanyar la CERS per tercer cop, i els dos conjunts portuguesos per segona vegada.

El primer finalista sortirà de l'enfrontament entre el Reus i el Barcelos, que es disputarà a les sis de la tarda. Els roig-i-negres arriben amb confiança després de la victòria a la pista del Liceo en la darrera jornada de lliga. El Reus té la important baixa de Jepi Selva, sabuda de fa setmanes, l'equip ja ho ha assumit i, segons explica el seu tècnic, ja han canviat algunes cosetes i han tirat endavant.

Alejandro Domínguez destaca del rival la bona defensa i el seu potencial físic, que el fa ser competitiu fins al final. El tècnic del conjunt reusenc considera que el Barcelos és menys anàrquic del que s'espera d'un conjunt portuguès. El Barcelos ocupa la sisena posició de la lliga de Portugal a dues jornades del final. Un dels seus homes més destacats és Luis Querido –fill del tècnic José Querido, que va dirigir el Vilanova o el Liceo, entre altres–, que és un defensa molt físic i també golejador, ja que és un especialista en les jugades de bola aturada. Per superar-los i arribar a la final Alejandro Domínguez considera que han de ser sòlids en defensa i no precipitar-se en atac per no concedir possibilitats de contraatac al rival.

En la segona semifinal, a quarts de nou del vespre, el conjunt amfitrió s'enfrontarà a l'Sporting de Portugal. L'Igualada arriba amb bones sensacions i amb una dinàmica positiva després de les dues últimes victòries en l'OK Lliga. L'equip de Lisboa és el cinquè de la lliga portuguesa i, segons explica el tècnic del conjunt igualadí, Francesc Monclús, tenen totes les línies molt ben cobertes. En destaca el porter André Girão i els davanters João Pinto, un home molt dinàmic, i Tiago Losna, que té un bon xut exterior. En conjunt considera molt bona la defensa portuguesa i diu que saben gestionar molt bé un partit i aprofitar els pocs gols que marquen. Per fer-li front l'entrenador igualadí diu que hauran de tenir molt d'equilibri en totes les fases del joc, fer un partit complet i evitar que el rival faci servir les armes de què disposa.

Aquesta serà la segona final a quatre de la CERS consecutiva de l'Igualada, una fita important, i enguany tindrà el suport del seu públic. Això és important per a Francesc Monclús, que espera tot el suport dels aficionats.

EL BARCELOS

És un equip molt físic que es defensa bé, sap córrer al contraatac i lluita fins a la fi
La victòria a la Corunya ens ha ajudat molt a agafar confiança i sabem que si fem les coses bé podem fer un bon paper
No ens hem d'equivocar en defensa i no ens hem de precipitar en el quatre contra quatre
Només penses en els 50 minuts que tens al davant, però seria estúpid no dir que tots pensem a guanyar el títol
És una ocasió única de guanyar un títol i tots sabem l'important que és
Alejandro Domínguez
ENTRENADOR DEL REUS

L'SPORTING

Se sap tancar bé defensivament i gestiona amb encert els gols que marca
Serà important tenir equilibri en tots els aspectes, defensar molt bé i que l'atac no sigui precipitat. Hem de fer un partit molt complet
Cal pensar només en l'Sporting i cal pensar només en la semifinal, i l'objectiu és jugar diumenge
Francesc Monclús
ENTRENADOR DE L'IGUALADA
Arribem a la final a quatre amb bones sensacions, amb una dinàmica positiva que és important per afrontar aquest partit de semifinals
Tindrem el suport de molta gent i segur que això ens beneficiarà. No ens pressionarà més del compte jugar a casa

El Reus és l'únic que ha arribat invicte, ha guanyat els sis partits

El Reus Deportiu és l'únic dels quatre equips que disputaran la final a quatre de la CERS que ha arribat invicte i que ha guanyat els sis partits que ha disputat. L'Igualada, per contra, és el conjunt que ha perdut més partits, amb dues derrotes. Els rivals de l'equip roig-i-negre no han estat de lligues potents i en les dues primeres eliminatòries va golejar en els dos partits el Villach austríac (17-1 i 2-13) i el Remscheid alemany (0-13 i 11-2). En els quarts de final el Diessbach suís va oposar més resistència, però també el va guanyar dos cops (5-2 i 2-4). L'Igualada ho va tenir més complicat, sempre va jugar el partit de tornada fora de casa i els rivals van ser de lligues més potents. Contra el Turquel portuguès va guanyar per 6-0 i va perdre per 4-3. Contra el Trissino italià va guanyar els dos partits (3-2 i 3-4), i en els quarts contra el Follonica italià va vèncer a casa (4-2) i va perdre a fora (1-0). Els conjunts portuguesos de l'Sporting i el Barcelos van deixar fora de competició en la primera eliminatòria dos equips catalans. L'Sporting va eliminar el Calafell i el Barcelos el Noia. Va ser a Sant Sadurní on els portuguesos van cedir un empat, i també van perdre a casa en la tornada dels quarts de final contra el Saint Omer francès, però es van classificar. L'Sporting només ha perdut un partit, en l'anada dels quarts a casa contra l'Oliveirense portuguès, però va capgirar l'eliminatòria en la tornada fora de casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)