Internacional

El retorn d'Aitor Egurrola

Hoquei sobre patins. El porter torna a la selecció espanyola després d'onze anys. La llista per al mundial de França té cinc novetats respecte al darrer europeu, i hi ha nou catalans

La presència del porter Aitor Egurrola és la gran novetat de la llista per al mundial de França que va fer pública ahir el seleccionador espanyol, Quim Paüls. Egurrola torna a la selecció espanyola després d'onze anys sense anar-hi, i diu que ho fa amb molta il·lusió per intentar ajudar el combinat estatal a guanyar el títol. Precisament un títol mundial que li falta en el seu extens palmarès.

Dels deus jugadors convocats per al mundial del 2015, que es jugarà del 20 al 27 de juny al complex esportiu del Vendéspace a la localitat francesa de La Roche-sur-Yon, nou són catalans. Destaca la presència de quatre jugadors del Liceo, mentre que del Barça n'hi ha dos. Respecte a la selecció espanyola que va jugar el campionat d'Europa del 2014 –Espanya va ser segona–, només hi ha cinc jugadors que repeteixen: Pedro Gil, Jordi Bargalló, Marc Gual, Jordi Adroher i Ton Baliu. Dos més, el porter Carles Grau i l'asturià Toni Pérez, no van ser en l'europeu però van participar en el mundial del 2013, en què Espanya va sumar el cinquè títol mundial consecutiu. Josep Lamas no havia estat cridat a la selecció espanyola des de l'europeu del 2012, mentre que el seu germà Eduard s'estrenarà en un gran campionat.

El retorn d'Aitor Egurrola a la selecció espanyola arriba després d'onze anys d'absència, ja que el seu darrer campionat amb el combinat estatal va ser l'europeu del 2004. En el seu palmarès té dos títols europeus (2002 i 2004) però cap de mundial, ja que l'únic que va disputar va ser l'any 2003, i Espanya va acabar en la tercera posició. El porter blaugrana va explicar en la roda de premsa que en el seu moment va deixar la selecció espanyola perquè necessitava descansar i que ara hi torna, als 34 anys, perquè té molta il·lusió i vol aportar el seu granet de sorra a un grup guanyador.

Els jugadors de la selecció espanyola començaran la preparació per al mundial de França el 21 d'aquest mes, cinc dies després del final de l'OK Lliga, a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat.

ELS PROTAGONISTES

Vaig rebre la trucada de Quim [Paüls] i ho vaig acceptar perquè tenia ganes i molta il·lusió de tornar a la selecció
Aitor Egurrola
Aquesta és una bona selecció per guanyar el mundial. Els jugadors que tenim són referents en els seus clubs i en l'hoquei mundial
LA LLISTA
Porters
Aitor Egurrola (FC Barcelona)
Carles Grau (CP Vic)
Defenses
Ton Baliu (Igualada HC)
Eduard Lamas (HC Liceo)
Mitjos
Marc Gual (FC Barcelona)
Jordi Bargalló (HC Liceo)
Davanters
Pedro Gil (Forte dei Marmi)
Jordi Adroher (Breganze)
Toni Pérez (HC Liceo)
Josep Lamas (HC Liceo)
LA COMPETICIÓ
La Roche-sur-Yon (França)
Del 20 al 27 de juny
Disposar d'Egurrola és una garantia, com també ho és disposar dels altres nou convocats
Quim Paüls
Portugal està creixent, l'Argentina millora en la porteria, Itàlia és la campiona d'Europa. No ens podem relaxar
Marc Gual
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)