Internacional

El mèrit de perpetuar-se

Mundial de La Vendée 2015. Espanya, amb nou catalans, busca el sisè títol seguit i el setè des del 2001 amb el permís dels de sempre: Portugal, l'Argentina i Itàlia, vigent campiona europea

La selecció espanyola, formada per nou catalans i un asturià, aspira, a la Vendée 2015, a signar la gesta fins ara mai vista de guanyar sis mundials consecutius i el seu setè des del 2001. Amb l'espina clavada de la derrota en l'europeu d'Alcobendas 2014 després de set títols continentals seguits, el grup de Quim Paüls parteix novament com a favorit amb els pesos pesants Pedro Gil, Jordi Bargalló i Marc Gual; i amb la recuperació, una dècada després, del porter del Barça Aitor Egurrola. Jordi Adroher, Ton Baliu, els germans Edu i Josep Lamas, Toni Pérez i el porter Carles Grau formen un bloc molt potent. Espanya debuta avui contra França, l'amfitriona (21 h, Teledeporte) i demà jugarà contra Angola (17.40 h), un rival perillós. El fet de ser l'anterior campió, atorga al conjunt de Paüls el benefici de no trobar-se ni Portugal ni l'Argentina fins a la final. En la semifinal, però, hauria de superar Itàlia, precisament l'equip que li va trencar l'hegemonia continental. Els transalpins mantenen el bloc, amb Federico Ambrosio i Massimo Tataranni de puntes de llança. L'Argentina, vigent subcampiona, té un equip potent, però les baixes dels blaugrana Pablo Álvarez i Matías Pascual li resten potencial. El fitxatge blaugrana recent Lucas Ordóñez és la seva gran figura. Portugal comença a entreveure's com un rival molt perillós gràcies a la nova fornada de jugadors liderada per Hélder Nunes i Gonçalo Alves.

Grup A
Espanya, França, Angola i Holanda.
Grup B
Argentina, Suïssa, Moçambic i Anglaterra.
Grup C
Portugal, Brasil, Alemanya i Àustria.
Grup D
Xile, Itàlia, Colòmbia i Sud-àfrica
Dijous 25 de juny. Quarts
1r A - 2n B (29); 1r B - 2n A (30); 1r C - 2n D (31); 1r D - 2n C (32).
Divendres 26. Semifinals
Vencedor 29 - Vencedor 32 Vencedor 30 - Vencedor 31
Dissabte 27 de juny
Final (21 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)