Internacional

Gual firma el primer triomf

Hoquei sobre patins. El de Sant Sadurní va marcar quatre gols contra França en el debut de la selecció espanyola en el mundial. Josep Lamas va marcar els altres dos

ESPANYA6

FRANÇA1

L'encert golejador de Marc Gual va portar la selecció espanyola al primer triomf en el seu debut en el mundial que es va iniciar ahir a la localitat francesa de La Roche-Sur-Yon. El primer rival va ser el conjunt amfitrió, França, que va intentar oposar resistència però que a mesura que van anar passant els minuts –20 per part– va anar encaixant gols. El jugador de Sant Sadurní va marcar quatre dels sis gols d'Espanya –els altres dos els va fer Josep Lamas– i va anotar els tres primers en la primera meitat, quan els francesos estaven jugant millor en defensa i el seu porter Xavier Tanguy estava tenint una bona actuació.

La selecció espanyola, amb deu jugadors catalans, va arribar al descans amb el 0-3, i en la segona meitat va continuar la bona definició de cara a gol. Josep Lamas, el màxim golejador de l'OK Lliga, va marcar en el primer minut del segon temps en uns minuts en què els quatre jugadors del Liceo que han estat cridats a la selecció estaven a dins de la pista. França, que havia canviat de porter en la segona part, va buscar el gol per donar una alegria a la seva nombrosa afició i el va aconseguir uns minuts després. La selecció espanyola va seguir dominant el partit, i novament Josep Lamas i Marc Gual van arrodonir la golejada.

Triomf d'Angola

En l'altre partit del grup A Angola va vèncer Holana per 7-2. Els holandesos es van avançar molt aviat en el marcador però la selecció angolesa va capgirar el resultat en només cinc minuts, i al descans ja dominava per 4-2. En la segona meitat Angola va ampliar el seu avantatge. Va destacar com a golejador Martín Payero, que va marcar tres dels gols que va fer el seu equip.

La selecció argentina va ser l'encarregada de jugar el partit inaugural del mundial i va golejar Suïssa (7-1). Els argentins no van voler cap sorpresa en la seva estrena en la competició, es van avançar aviat i al descans dominaven per 3-0. José Garcia va marcar tres gols i la resta se'ls van repartir les altres estrelles de la selecció, que en van marcar un cada un: Matías Platero, Reinaldo Garcia, Carlos López i Carlos Nicolia. Els equips dels grups C i D del mundial van tenir descans en aquesta primera jornada i disputaran els seus primers partits avui.

PROPER RIVAL

FRANÇA: Xavier Tanguy, Carlo di Benedetto, Sébastian Furstenberger, Mathieux Le Roux i Wilfred Roux –equip inicial–; Alberto Morales, Florent David, Rémi Herman, Anthony Weber i Thomas Buanec (p.s.). ESPANYA: Aitor Egurrola, Marc Gual, Jordi Bargalló, Pedro Gil i Josep Lamas –equip inicial–; Jordi Adroher, Eduard Lamas, Toni Pérez i Ton Baliu. GOLS: 0-1 (5') Marc Gual. 0-2 (15') Marc Gual. 0-3 (20') Marc Gual. 0-4 (21') Josep Lamas. 1-4 (29') Carlo Di Benedetto. 1-5 (31') Josep Lamas. 1-6 (19') Marc Gual. ÀRBITRES: Pinto (Portugal) i Da Prato (Itàlia). Van mostrar targeta blava a Furstenberger.