Internacional

Venç en els penals, i a quarts

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola va patir molt contra Angola en la segona jornada del mundial. Toni Pérez i Eduard Lamas van marcar en el llançament de penal

ANGOLA1 (0)

ESPANYA1 (2)

La selecció espanyola es va classificar per als quarts de final del mundial quan falta una jornada de la fase de grups gràcies a la victòria en els penals contra Angola i al triomf de França contra Holanda.

En aquesta edició del mundial, no hi ha empats i cada partit ha de tenir un guanyador que suma els tres punts. Si s'empata al final del temps reglamentari, hi ha pròrroga amb gol d'or i després, penals. Això es fa per evitar que els equips busquin golejades contra rivals dèbils per tenir l'average de gols a favor i després, només amb un empat contra un altre equip amb què es pot jugar passar a la següent fase en tingui prou. Espanya, amb nou jugadors catalans, va necessitar arribar als penals per superar Angola, i ho va aconseguir gràcies a l'encert de l'asturià Toni Pérez i del català Eduard Lamas.

El partit es va iniciar bé per a la selecció espanyola, ja que va disposar de dues faltes directes amb un minut de diferència i el capità Pedro Gil va aprofitar la segona per marcar l'1-0 en el minut 7. Angola no va variar el seu sistema de buscar el contraatac després de fer una bona defensa tancada i tenir un porter, Francisco Veludo, que va fer una gran actuació i va desfer moltes ocasions. Amb aquest mínim resultat a favor d'Espanya es va arribar al descans.

La segona meitat es va iniciar amb més ocasions de la selecció espanyola, però no hi havia la calma sobre de la pista per materialitzar-les. La selecció angolesa va tenir ocasions i va disposar d'una falta directa. El porter Aitor Egurrola va començar a fer grans aturades i, tot i completar un bon partit, no va poder evitar l'empat a set minuts del final,en un contraatac de Joao Vierira (1-1). Els homes que entrena Quim Paüls van buscar el gol de la victòria fins al final del temps reglamentari, però es va arribar a la pròrroga. Espanya tenia nou faltes i va haver de jugar sense fer-ne cap més, ja que la desena hagués significat una falta directa en contra. Els dos equips van tenir ocasions i Jordi Bargalló, fins i tot, va enviar una bola al pal, però el marcador no es va moure i es va arribar als penals. Egurrola, immens, va aturar tres dels penals d'Angola –el quart va anar al pal–, mentre que Toni Pérez va marcar el tercer i Eduard Lamas, el quart i definitiu que va donar el triomf a Espanya.

Golejada de Xile

La primera gran golejada del mundial va arribar en l'inici del grup D amb el 14-1 que Xile va aconseguir contra Sud-àfrica. En la selecció xilena, el gironí Marc Figa va anotar el darrer gol. Dues de les altres favorites, Itàlia i Portugal, també es van estrenar ahir i ho van fer amb victòria, tot i que la dels italians contra Colòmbia va ser mínima (3-2). En el grup B, les seleccions d'Argentina i Moçambic van aconseguir la segona victòria en la segona jornada i es van classificar per als quarts de final.

IMMENS A LA PORTA

ESPANYA: Aitor Egurrola, Marc Gual, Jordi Bargalló, Pedro Gil i Josep Lamas –equip inicial–; Toni Pérez, Eduard Lamas i Jordi Adroher. ANGOLA: Veludo, Centeneo, Payero, Mendes i Pinto –equip inicial–; Vieira, Bernardino, Fernandes i Silva. GOLS: 1-0 (7') Pedro Gil, de falta directa. 1-1 (33') Vieira. Penals: 1-0 Toni Pérez i 2-0 Eduard Lamas. ÀRBITRES: Galoppi (Itàlia) i Da Prato (Itàlia). Van mostrar targeta blava a Mendes, Pinto i Jordi Bargalló. FALTA: 9 d'Espanya i 7 d'Angola.