Internacional

La sisena final consecutiva

Mundial 2015. La selecció espanyola es va desfer d'Alemanya, tal com s'esperava, i lluitarà pel títol contra l'Argentina. Jordi Bargalló va fer tres gols i va liderar l'equip en un inici complicat

ALEMANYA2


ESPANYA6


El guió previst es va complir a la perfecció i la selecció espanyola es va classificar per a la final del mundial sense haver de patir gaire en la seva semifinal. Espanya, amb nou jugador catalans en les seves files, va superar Alemanya per 6-2 i avui disputarà la seva sisena final de manera consecutiva i buscarà el seu sisè títol seguit, una fita mai aconseguida. El seu rival en la lluita pel títol serà l'Argentina, que es va desfer de Portugal en la segona semifinal per 5-2. En la semifinal d'Espanya va destacar Jordi Bargalló, que no havia marcat cap gol en els anteriors partits del mundial i en va fer tres. Els dos primers van ser molt importants, ja que van servir per remuntar el sorprenent 0-1 inicial dels alemanys.

Se sabia que Espanya tenia més potencial que Alemanya, però també que els alemanys estaven fent un bon mundial i que serien perillosos. L'equip dirigit pel tècnic Mark Berenbeck i que té el català Jordi Molet de segon entrenador, venia d'eliminar Itàlia, la campiona d'Europa, en els quarts de final i va sortir a disputar la semifinal sense por ni complexos. Una mitja volta al límit de l'àrea de Liam Hages en el segon minut va sorprendre Aitor Egurrola i el 0-1 va pujar al marcador. La reacció dels homes que dirigeix Quim Paüls va ser immediata, i no havia passat ni un minut quan Jordi Bargalló, també amb una mitja volta, va empatar. Ell mateix va posar Espanya al davant un parell de minuts després, però els alemanys no es van arronsar, van seguir jugant i buscant la porteria rival. Sergio Pereira amb un potent xut llunyà va empatar (2-2) en el minut 8 de partit. Pedro Gil –ahir no va marcar– va enviar una bola al pal, i una genialitat de passada enrere de Marc Gual per a Josep Lamas va significar el 3-2. Jordi Bargalló va tornar a brillar amb una jugada per darrere la porteria i aixecant la bola, i va fer el seu tercer gol. Abans del descans, el de Sant Sadurní encara va tenir temps d'enviar una nova bola al pal.

La segona meitat es va iniciar amb una targeta blava a Marc Gual i una falta directa contra Espanya, i llavors va aparèixer Aitor Egurrola, que la va aturar. Els dos minuts d'inferioritat van ser ben controlats per l'equip estatal i, poc després, va arribar el tercer pal, novament Jordi Bargalló, i el cinquè gol, marcat per Eduard Lamas. Una nova targeta blava, aquest cop per a Pedro Gil, va permetre al porter de la selecció espanyola tornar a lluir-se i aturar la segona falta directa en contra. La superioritat alemanya tampoc va donar fruits en aquesta ocasió, i el seu ritme de joc va baixar en veure impossible la remuntada. Espanya va seguir jugant i creant ocasions i, quan faltava poc per al final, Pedro Gil va fer una gran jugada en què es va emportar la defensa i el porter cap a un costat i va cedir la bola a Marc Gual, que, tot sol, va marcar el 6-2 definitiu.

MÉS OCASIONS

ESPANYA: Aitor Egurroloa. Marc Gual, Jordi Bargalló, Josep Lamas i Pedro Gil –equip inicial–; Jordi Adroher, Eduard Lamas i Toni Pérez. No van jugar: Tona Baliu i Carles Grau. ALEMANYA: Patrick Glowka, Lucas Karschau, Liam Hages, Kai Milewski i Sergio Pereira –equip inicial–; Yannick Peinke i Philip Leyer (p.s). No van jugar: Nils Hilbertz, Tobias Paczia i Andre Beckmann. GOLS: 0-1 (2') Liam Hages. 1-1 (3') Jordi Bargalló. 2-1 (5') Jordi Bargalló. 2-2 (8') Sergio Pereira. 3-2 (10') Josep Lamas. 4-2 (13') Jordi Bargalló. 5-2 (30') Eduard Lamas. 6-2 (39') Marc Gual. ÀRBITRES: Xavier Bleuzen (França) i Joaquim Pinto (Portugal). Van mostrar targeta blava a Marc Gual i Pedro Gil. FALTES: 6 d'Espanya i 5 d'Alemanya.

BONES ATURADES

Quarts de final
Espanya - Moçambic
9-0
Itàlia - Alemanya
6-7
Portugal - Xile
6-0
Argentina - França
5-0
Cinquè al vuitè lloc
Moçambic- Itàlia
2-5
Xile - França
2-3 gol d'or
Semifinals
Espanya - Alemanya
6-2
Argentina - Portugal
5-2
Setè i vuitè lloc (avui)
Moçambic - Xile
16.00 h
Cinquè i sisè lloc (avui)
Itàlia - França
17.40 h
Tercer i quart lloc (avui)
Alemanya - Portugal
19.20 h
Final (avui)
Espanya - Argentina
21.15 h
L'equip de Quim Paüls va crear força perill i va enviar tres boles al pal
El porter Aitor Egurrola va aturar dues faltes directes en la segona meitat

Setena final contra els argentins en les últimes nou edicions

La final del mundial que disputaran avui Espanya i l'Argentina (21.15 h Teledeporte) ha estat la més habitual en les darreres edicions i, de les nou últimes –des de l'any 1999–, aquesta serà la setena vegada que s'enfronten. Les darreres quatre, a més, han estat de manera consecutiva. En aquests enfrontaments en la lluita directa pel títol de campió, la selecció espanyola ha estat la que més profit n'ha tret i ha guanyat cinc vegades. Els argentins només n'ha guanyat una, la primera, que, a més, va ser molt dolorosa, ja que va ser a Reus l'any 1999 –per un ajustat 0-1–. Dos anys després, Espanya li va tornar la pilota i va guanyar els argentins a casa seva, a San Juan, en els penals. Les finals entre la selecció espanyola i l'Argentina sempre han estat anivellades. L'any 2005, a San José (Califòrnia), Espanya va guanyar per 2-1, mentre que a Vigo, el 2009, el triomf va ser per 3-1. L'any 2011 de nou es van trobar en la final a San Juan i de nou va guanyar Espanya (5-4). Fa dos anys, a Angola, la victòria espanyola va tornar a ser mínima, per 4-3. Espanya ha guanyat 16 títols mundials, els darrers cinc, de manera consecutiva, mentre que l'Argentina només en té quatre. El darrer que va guanyar va ser el de 1999, a Reus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)