Internacional

A la final amb treball i lluita

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola jugarà contra Portugal pel títol mundial sub-20. França va ser un rival molt complicat en la semifinal i no va cedir en cap moment

La selecció espanyola, amb vuit jugadors catalans i dos de gallecs, lluitarà avui pel títol mundial sub-20 contra Portugal. Espanya va haver d'esforçar-se i treballar molt per derrotar França en la segona semifinal. El partit va ser molt disputat i amb mínims avantatges en el marcador, i els francesos no van cedir ni es van donar per vençuts en cap moment. Espanya i Portugal han protagonitzat la final dels quatre últims mundials sub-20; aquesta serà la cinquena consecutiva. En el darrer disputat l'any 2013 a Cartagena de Indias (Colòmbia) el títol va ser per als portuguesos (4-1), mentre que en les tres finals anteriors van ser els jugadors de la selecció espanyola els que es van penjar la medalla d'or. L'any 2011 a Barcelos van superar a domicili els portuguesos per 7-2; dos anys abans (2009), a la localitat italiana de Bassano del Grappa, es van imposar per 5-3, i l'any 2008, a Santiago de Xile, Espanya va vèncer ajustadament Portugal per 2-1.

El partit va començar malament per a la selecció espanyola, que va encaixar un gol molt aviat i va desaprofitar una falta directa. En la primera meitat Espanya va anar a remolc i va haver d'empatar dos cops fins al 2-2 del descans. En la segona meitat per fi es va situar davant (3-2), però França sempre va estar allà i va anivellar dos cops més el partit. Ferran Font va marcar tres gols, però el gol de la victòria definitiva va ser del gallec César Carballeira, a vuit minuts del final (5-4). La lluita va continuar però el resultat no va canviar.

L'Argentina es refà

La selecció argentina es va refer de la derrota en els quarts de final, de quedar fora de la lluita per les medalles, i va derrotar Suïssa per 6-1 en l'encreuament de la cinquena a la vuitena plaça. El seu rival per ser cinquè serà Xile, que es va desfer de Colòmbia per un clar 6-0, tot i que no va poder inaugurar el marcador fins al darrer minut del primer temps.

ESPANYA: Blai Roca, Alabart, Carballeira, Acsensi i Font –equip inicial–; Nil Roca, Aragonés, Llorca, Xaus i Serra. FRANÇA: Debrouver, Herman, Roberto di Benedetto, Le Berre i Carlos di Benedetto –equip inicial–; Gefflot, Bruno di Benedetto, Peaud, Rousseau i Correia. GOLS: 0-1 (3') Carlo di Benedetto. 1-1 (5') Font. 1-2 (13') Gefflot. 2-2 (15') Alabart. 3-2 (21') Font, de penal. 3-3 (25') Le Berre. 4-3 (26') Font. 4-4 (28') Le Berre. 5-4 (32') Carballeira. TARGETES: Blava a Carlo di Benedetto. FALTES: 9 d'Espanya i 7 de França.

Morais situa els portuguesos en la final en la pròrroga

Un gol de falta directa d'Álvaro Morais va classificar Portugal per a la final del mundial sub-20 quan només faltava un minut per al final de la segona part de la pròrroga. Els portuguesos es van imposar a Itàlia amb un gol d'or (2-1) després d'una semifinal mot disputada, en què els dos equips es van mostrar molt de respecte i només van marcar en jugades de bola aturada. La primera meitat va acabar amb un empat a zero gols. La millor ocasió va ser per als italians a un minut del descans, quan van disposar d'una falta directa que no van transformar. Itàlia es va avançar en el marcador amb un gol de penal de Giulio Cocco en el minut 3 de la segona part, però sis minuts després Gonzalo Nunes va empatar, també de penal. El resultat no va canviar i es va arribar a la pròrroga, en què un gol d'or va decidir.