Internacional

El Barça haurà de remuntar

Copa Continental. Els blaugrana van perdre a la pista de l'Sporting en l'anada de la final contra un conjunt que va estar molt bé en defensa i en una pista que no estava en condicions

El Barça Lassa no va aconseguir un bon resultat en l'anada de la copa Continental i haurà de remuntar dos gols en el partit de tornada que jugarà el proper dissabte al Palau Blaugrana. L'Sporting de Portugal va aconseguir dos gols i va saber deixar els blaugrana sense marcar al seu pavelló ple d'aficionats. El partit va ser deslluït per culpa del terra, que relliscava força, i va condicionar els jugadors dels dos equips. Els blaugrana no van poder desplegar el seu joc, mentre que els portuguesos van saber organitzar una defensa sòlida i aprofitar les ocasions que van tenir en atac per aconseguir una important victòria. El blaugrana Matías Pascual va rebre un cop abans del minut 10 i va abandonar la pista lesionat. Després de les proves inicials se li va apreciar un esquinç en el turmell esquerre i ja no va poder tornar a jugar.

El partit va començar amb ocasions per a un conjunt i l'altre, però ràpidament es va veure que la pista no estava en condicions per fer un joc ràpid i el ritme es va tranquil·litzar. Els blaugrana van tenir algunes bones ocasions però al davant van trobar el porter Girao, que va tenir una actuació destacada. Davant la dificultat de poder sortir al contraatac, una de les seves armes, els portuguesos van situar un home dins l'àrea i van buscar xuts des de fora per que els desviés o aprofites una segona acció en una aturada del porter Egurrola. Sense que el gol arribés per cap dels equips, va finalitzar la primera meitat.

Arriben els gols

El poc ritme i la falta d'intensitat es van fer més evidents en la segona part. L'Sporting encara es va defensar més, mentre que el Barça va evitar prendre qualsevol risc perquè una relliscada en un mal moment significava deixar el rival amb avantatge. El partit va canviar en el minut 36, quan un xut llunyà de Ricardo Figueira va ser desviat dins l'àrea per Cacau, que va marcar l'1-0. Amb el marcador a favor, els portuguesos encara van arriscar menys, mentre que els blaugrana van intentar fer un pas endavant però no van aconseguir l'empat. Quan quedaven dos minuts de joc, Barroso va relliscar quan es disposava a tapar una internada d'Ábalos i aquest va quedar sol per col·locar molt be el seu xut fora de l'abast d'Egurrola. El 2-0 va donar més avantatge als portuguesos en la final de la copa Continental.

EL PROTAGONISTA

SPORTING CLUB: Girao, Pinto, Ábalos, Centeno i Cacau –equip inicial–; Viana, Figueira i Losna. FC BARCELONA LASSA: Egurrola, Gual, Pascual, Ordóñez i Panadero –equip inicial–; Álvarez, Costa, Barroso i Eduard Lamas. GOLS: 1-0 (36') Cacau. 2-0 (48') Ábalos. ÀRBITRES: A. Eccelsi i F. Ferrari (Itàlia). FALTES: 9 de l'Sporting i 7 del Barça.

SPORTING 2

No hem assolit el nostre objectiu. Marxem amb una desavantatge de 2-0 i fa que tinguem un repte important en el Palau
Ricard Muñoz
ENTRENADOR DEL bARÇA

La humitat va fer que la pista rellisqués molt

El partit va tenir una dificultat afegida per als dos conjunts, ja que la pista de parquet del Pavilhao do Livramento relliscava molt i els jugadors tenien dificultats per mantenir-se drets. La humitat que hi havia al pavelló –que va esgotar les localitats i estava ple d'aficionats– era la causant de les males condicions del terra. Les caigudes dels jugadors dels dos conjunts sovintejaven i els auxiliars havien de sortir constantment a la pista per netejar la suor que quedava a terra. Els problemes eren per a tots els jugadors, i els mateixos portuguesos es queixaven als encarregats de netejar-la que no quedava prou bé que i ho fessin directament amb tovalloles. No hi havia solució, i tot el partit es va jugar en aquestes condicions, que van alterar el desenvolupament normal de l'anada de la final europea.