Més esport

Gimnàstica rítmica

Neviana Vladinova posarà a prova l’hegemonia russa

Gimnàstica rítmica. La gimnasta búlgara, líder del rànquing mundial, és la gran favorita en el trofeu de Barcelona, avui, al pavelló de la Vall d’Hebron

El palmarès del trofeu Ciutat de Barcelona Copa Internacional de Catalunya fa molta patxoca. En les últimes edicions, els màxims referents de la rítmica russa, la icònica Eugenia Kanaeva, Alexandra Merkulova i Margarita Mamun han imposat la seva llei sobre el tapís del centre esportiu municipal Olímpics Vall d’Hebron. En la quarta edició també hi haurà representació russa, però cap de les tres participants –Marina Pavlova, Karina Kuznetsova i Irina Annekova– té l’experiència i el bagatge de les tres guanyadores anteriors. A priori, una de les màximes candidates a la victòria és la búlgara Neviana Vladinova, líder del rànquing mundial de l’any i tercera del concurs complet en el recent europeu de Budapest. La terrassenca Natàlia Garcia Timofeeva, la millor especialista catalana, també aposta per Vladinova, tot i que no descarta les gimnastes russes: “Són molt jovenetes i encara no han competit com a cap de files, però potser hi haurà alguna sorpresa, perquè segur que són molt bones i tenen condicions.”

Finalistes olímpiques

A més de Vladinova (7a a Rio) i de les joves representants russes, també s’han de tenir en compte tres gimnastes més que van acabar entre les deu primeres en els Jocs: la bielorussa Katsiaryna Halkina (6a), Marina Durunda (9a), de l’Azerbaidjan, i la francesa Ksenya Moustafaeva (10a). La més motivada de la competició serà la terrassenca Natàlia Garcia, acabada d’aterrar de l’europeu, on va signar el dinovè lloc del concurs general. “Aquesta setmana gairebé no he pogut entrenar, però la feina ja està feta i el que toca és concentrar-se en la competició. Pel fet de ser a casa, en tinc més ganes que mai”, va remarcar en la presentació. Tot i guanyar la plaça per a l’europeu de Valladolid del 2018, la gimnasta del Sant Cugat no va tornar del tot satisfeta de Budapest: “En la classificació general m’esperava una mica més. El primer dia em van sortir molt bé els exercicis i em van donar unes notes una mica baixes, i el segon dia sí que vaig cometre alguns errors.”

El trofeu de rítmica s’emmarca en els actes commemoratius del 25è aniversari dels Jocs, i per aquest motiu s’homenatjarà l’alacantina Carolina Pascual i la lleidatana Carmen Acedo, segona i quarta classificada respectivament a Barcelona 92.

Les 14 participants
Marina Durunda (Azerbaidjan)
Katsiaryna Halkina (Bielorússia)
Neviana Vladinova (Bulgària)
Ksenya Moustafaeva (França)
Victoria Filanovski (Israel)
Alexandra Agiurgiuculese (Itàlia)
Ana Luiza Filiorianu (Romania)
Marina Pavlova (Rússia)
Karina Kuznetsova (Rússia)
Irina Annekova (Rússia)
Olena Diachenko (Ucraïna)
Natàlia Garcia (CGRE Sant Cugat)
Alba Sàrrias (CE Barnarítmica)
Polina Berezina (Torrevieja)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)