Handbol

Handbol

Copa

Una final de consolació

Handbol. Després del desengany de Colònia, el Barça pot guanyar la copa; ahir va tombar el Granollers per 14 gols de diferència en la semifinal i avui jugarà la final contra el Naturhouse

GRANOLLERS 23 BARÇA 37

FRAIKIN GRANOLLERS (10+13):Álamo, Cabanas (1), Adrià Figueras (7), Marc Cañellas (4), David Resina, Arnau García (3), Jorge da Silva (2), Marc García, Álvaro Ferrer, Cumplido (3), Adrià Pérez, Porras (1), Mikel Flores (2) i Pol Sastre (porter suplent).FC BARCELONA (17+20):Pérez de Vargas, Víctor Tomás (1), Sorhaindo (1), Valero Rivera (8), N’Guessan (1), Mem (3), Viran Morros (2), Syprzak (4), Saubich (2), Entrerríos (2), Jallouz (3), Lazarov (2), Antonio García (4), Aitor Ariño (3), Noddesbo (1).MARCADOR:3-3, 3-5, 4-8, 5-12, 8-13, 10-17 (descans); 12-18, 15-22,16-27, 19-30, 21-34, 23-37 (final).ÀRBITRES:Álvarez Mata i Bustamante López. Van excloure per dos minuts a Syprzak i Arnau García.PÚBLIC:Uns 1.400 espectadors al Palau Municipal d’Esports de Lleó.

La diferència que separa el FC Barcelona i el BM Granollers és, ara per ara, insalvable, i va quedar, un cop més, reflectida ahir damunt la pista. Els blaugrana van aconseguir un lloc en la final de copa, on trobaran el Naturhouse La Rioja, passant pel damunt dels vallesans. Com el dia abans, en els quarts de final contra l’Osca, l’equip de Xavi Pascual no va veure perillar mai el triomf i es va imposar còmodament al seu rival. El mal tràngol del cap de setmana passat, en la final a quatre de la Champions, a Colònia, va fer molt de mal, però està més que enterrat. I encara ho estarà més aquesta tarda si qui aixeca la copa és el capità del Barça, Víctor Tomás.

Ahir, el Granollers es va veure al davant en el marcador només durant uns segons, en l’inici del partit, amb un 2-3 que, de seguida, va ser neutralitzat. De fet, a partir d’aquell moment el Barça va infringir un parcial de 0-6 que va obligar Antonio Rama a demanar el primer temps mort i va començar a marcar les distàncies. Els vallesans van pagar l’esforç de divendres, quan van haver de remuntar el partit contra el Bidasoa, i no van tenir cap possibilitat. Sis pilotes perdudes en el primer quart d’hora i l’encert inacabable de l’equip que tenien al davant els van apartar de qualsevol possibilitat de donar la sorpresa.

Valero Rivera, autor de cinc dels sis primers gols blaugrana, i Gonzalo Pérez de Vargas, infranquejable sota els pals quan el partit arrencava i encara hi podia haver igualtat en el marcador, van ser els noms propis de la primera meitat. Al descans es va arribar amb un clar 10-17 favorable al Barça, tot i que en l’últim tram el Fraikin va aconseguir encadenar tres gols seguits que semblava que podrien donar emoció a l’enfrontament. Finalment, però, les onze pèrdues que els granollerins van cometre en els primers 30 minuts, per només una del seu rival, van pesar massa.

La diferència de set gols es va mantenir durant el primers deu minuts de la segona part. El Granollers resistia, potser perquè el Barça no premia l’accelerador, i la diferència no augmentava. Aquest equilibri es va trencar, però, quan l’estat físic dels vallesans va començar a davallar definitivament. I això va passar en l’últim quart del duel. Els braços dels homes d’Antonio Rama van anar caient i, per acabar-ho d’adobar, va aparèixer l’esquerra de Valeri Lazarov. El cas és que la distància va anar pujant, sense aturador i de mica en mica, fins a acabar en el 23-37 que mostrava el marcador del Palau Municipal d’Esports de Lleó quan el rellotge es va aturar definitivament.

L’altre finalista

En l’altra semifinal, l’Helvetia Anaitasuna va caure derrotat contra el Naturhouse La Rioja per un contundent 33-21. El conjunt de Logronyo serà el rival del Barça en la final, que es disputarà aquesta tarda, a les 17 hores. El FC Barcelona té l’oportunitat de sumar el seu vint-i-unè títol consecutiu estatal.

ELS VESTIDORS

Ens hem de rescabalar en aquesta competició de la cruel derrota de Colònia
Víctor Tomás
JUGADOR del fc barcelona
En la tàctica els ha sortit tot. Hem tingut la sensació que físicament no arribàvem
Álvaro Ferrer
jugador DEL GRANOLLERS
Sabíem que tindríem dificultats, però hem jugat molt concentrats i els hem controlat
Xavi Pascual
entrenador del barça

Álamo i Álvaro Ferrer posen fi a la seva carrera

En el minut 15 del segon temps, el porter del Granollers Vicente Álamo es va retirar de la pista enmig d’una ovació de la que va ser la seva afició, a l’Ademar de Lleó. Amb 40 anys i després de 22 temporades en l’elit del handbol, Álamo posava fi a la seva carrera. “He tingut la sort de gaudir de l’últim any en el meu club, que és el Granollers, i damunt la pista”, deia. També es retirava ahir Álvaro Ferrer, un altre jugador del conjunt vallesà. I ho feia amb llàgrimes als ulls. “Encara que em veieu plorar, tinc també una sensació d’alegria”, assegurava, damunt la pista. Ferrer es dedicarà ara la seva feina a la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Granollers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)