Més esport

“L’ajornament és correcte, però ha estat un cop dur”

Rem. Aina Cid, campiona d’Europa, diploma olímpic a Rio i cinquena en el mundial 2019, té la plaça garantida per competir en el dos sense a Tòquio 2021 amb la cantàbrica Virginia Díaz

Tot i haver hagut de canviar de parella el setembre de 2018 per la retirada de la remadora barcelonina Anna Boada, amb la qual va ser sisena a Rio 2016 i bronze en el mundial de 2018 a Plovdiv (Bulgària), l’ampostina de 25 anys Aina Cid (CN Amposta) es va garantir el bitllet per a Tòquio 2020 en el dos sense al costat de la cantàbrica Virginia Díaz gràcies al cinquè lloc en el mundial de Linz (Àustria). Havien tingut, de fet, un debut de traca i mocador com a parella celebrant l’or en l’europeu de Lucerna (Suïssa) el juny de l’any passat, una fita històrica i certament poc previsible. “Sempre surts a competir a buscar el màxim però d’entrada no semblava que podia anar tan bé tot i que a mesura que avançava la competició ja t’adones que tens possibilitats”, explica la catalana des del seu confinament a Amposta. La cantàbrica Virginia Díaz s’entrena des d’un pis a Santander. Cid, per sort, té una casa més gran amb tres pisos. El de dalt s’ha reconvertit en un gimnàs. S’exerciten en sessió de mati i de tarda, un total de cinc hores aproximadament. Reben les actualitzacions tècniques i es comuniquen a través de WhatsApp.

Des de la setmana passada, però, els plans i, sobretot, els objectius s’han difuminat. “L’ajornament dels Jocs Olímpics és correcte, crec que s’havia de fer per la situació i per la salut de tothom, però des del punt de vista esportiu és clar que ha estat un cop dur perquè és com haver posat fi a la temporada. No hi ha objectius i de fet hem deixat de fer tanta càrrega i hem readaptat els entrenaments de casa. Estàvem a Banyoles i fa quinze dies que no toquem l’aigua.” L’objectiu ara reformulat però al capdavall vigent de la dupla era i és la “lluita pel podi.” La visualització, però, és diferent i caldrà una reiniciació que, un cop assimilada, pot tenir components positius: “El confinament no ens afecta en els aspectes físics perquè amb el rem ergòmetre pots fer una simulació fins i tot mes dura que si estiguessis remant a l’aigua. En el fet que si es nota és en els aspectes tècnics de concentració amb la meva companya. En aquest sentit, l’ajornament per un any dels Jocs pot ser positiva per millorar el vincle, la nostra compenetració amb la Virginia perquè, certament, som una parella nova.” L’ampostina també reflexiona sobre l’efecte moral: “Psicològicament, es tracta d’aguantar, de no deixar-nos caure.”

La suspensió també ha tingut una afectació en la seva germana Victòria i ara companya d’entrenament. “Ella havia de fer les eliminatòries de repesca i la concentració per mirar d’entrar en el bot olímpic del quatre sense.”

Recurrent aquests dies de tancament a casa, diversos esports han reactivat o iniciat competicions eSports. El rem sembla que no en serà una excepció. “Crec que alguna cosa s’està muntant però no n’estic gaire al cas perquè no és una cosa que m’atregui.”

Anàlisi de la situació

Cid coneix gent en el món de la sanitat i està molt sensibilitzada amb l’afectació de la pandèmia. “Encara que no veiem un perill aparent ens hem de quedar a casa perquè els hospitals estan col·lapsats i això els ho devem. Per sort no tinc cap familiar contagiat, però soc conscient de la gravetat de la situació i de la facilitat del contagi, per molt que es digués que és com una grip.”

LA PROTAGONISTA

Psicològicament, es tracta d’aguantar, de no deixar-nos caure, tot i que un any més pot ser positiu per millorar la compenetració
S’havia de fer per la salut de tothom, però des del punt de vista esportiu és com haver posat punt final a la temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)