Més esport

Presenten el pla per la represa de l’esport

Poliesportiu. Es fa un esment especial en la distància social, en la creació de grups estables d’esportistes i en l’auto responsabilitat

El pla sectorial d’instal·lacions i activitats esportives per a l’etapa de represa s’ha presentat via telemàtica amb uns punts bàsics per garantir la competició, la pràctica esportiva i l’assistència de públic. S’ha fet molt d’esment en la distància social de seguretat, en els grups estables d’esportistes, en l’auto responsabilitat i en la quantitat de públic que podrà assistir als esdeveniments.

Tot aquest pla ha estat presentat pel secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, la sub-directora general de Promoció de la Salut del Departament de Salut, Carmen Cabezas, el sub-director general de Programes en Protecció Civil del Departament d’Interior, Sergio Delgado, i el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.

Els conceptes principals són que a partir d’ara no hi han fases, és una sola que es podrà anar canviant segons vagi evolucionant la situació, i que també hi ha un sol territori. Un fet que s’ha destacat és que el concepte d’aforament de les instal·lacions queda descartat i que la norma general la marca la distància social de 1,5 m entre dues persones o de 2,5 m quadrats per persona. En aquest apartat a l’aire lliure com a màxim hi podrà haver una assistència d’espectadors de 2.000 persones, i podrà ser de 3.000 amb seients pre assignats, i sempre amb mascareta. En un espai tancat serà de 1.000 o de 2.000, mentre que en les dinou instal·lacions que hi ha a Catalunya de més de 5.000 espectadors, el nombre d’assistents es garantirà per la distancia socials de 1,5 m o 2,5 m quadrats. En les piscines s’ha de garantir una superfície d’aigua de 4 m quadrats per persona. D’aquí queden exempts les lligues professionals de futbol i bàsquet.

S’ha destacat el fet de crear grups estables i permanents d’esportistes que mantinguin un contacte estret en l’entrenament, i que després de catorze dies sense símptomes tindrà l’estabilització com a grup. S’ha apel·lat molt a l’auto responsabilitat i la solidaritat amb els altres dels esportistes i els espectadors, i a la declaració de responsabilitat dels esportistes per crear els grups estables.

També s’han d’evitar la massificació i aglomeració tant d’espectadors com de participants, i s’ha de garantir la neteja i desinfecció de les instal·lacions i en especials del material que es faci servir més, com les pilotes. Finalment s’ha dit que la durada d’aquesta etapa de represa no es pot quantificar en un temps determinat i tothom s’ha de preparar mentalment de que serà una temporada força llarga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)