Hoquei sobre herba

El Junior fa història i conquereix la seva segona copa de la Reina

Hoquei sobre herba. Ha superat el Club de Campo, el gran dominador de la competició, amb dos gols de Mariona Serrahima (2-1)

El Junior ha conquerit al camp de Beteró, a València, la seva segona copa de la Reina 32 anys després i ha trencat la malastrugança amb les finals contra el Club de Campo, el gran dominador de la competició amb disset títols, els cinc últims consecutius, en el seu palmarès. Des del 1988, el club santcugatenc havia disputat set finals més, totes contra l’equip madrileny, i en totes havia acabat claudicant. Dos gols de Mariona Serrahima, a l’inici del primer i el tercer quart, han donat la victòria a les de Marcel Malgosa, mentre que el Club de Campo només ha pogut marcar un gol de Begoña García, de penal córner.

El conjunt santcugatenc ha colpejat primer. Primera aproximació a l’àrea rival i primer gol de les vallesanes als 5 minuts de joc. La jove davantera Mariona Serrahima s’ha sabut buscar l’espai i amb un xut creuat de revés ha fet inútil l’estirada de la portera del Club de Campo. El conjunt de Marcel Malgosa ha sabut mantenir aquesta renda durant tot el primer quart, tot i que les madrilenyes han disposat de dos penals córner en l’últim minut. La pressió del Club de Campo s’ha fet més insistent a l’inici del segon quart i la seva constància ha tingut premi. Jana Pascual ha aturat la primera rematada de Begoña García, però a la segona, ja des del terra, no ha pogut evitar el gol de l’empat (21’). El Junior s’ha tret de sobre la pressió del rival i ha reaccionat amb tres oportunitats clares en pocs minuts, de Laia Vidosa, Carlota Petchamé i Mariona Serrahima, que Maria de los Ángeles Ruiz ha rebutjat amb bones intervencions.

La posada en escena després de la represa també ha estat per al Junior. En el primer penal córner favorable al conjunt santcugatenc altre cop Mariona Serrahima ha sorprès la portera rival amb un xut directe per baix, ben col·locat a la cantonada (42’). Les vallesanes han tingut l’oportunitat d’ampliar l’avantatge amb dos penals córners més al final d’aquest quart, però no les ha pogut aprofitar. El Junior, amb Gigi Oliva com a directora d’orquestra en el terreny de joc, ha sabut conservar aquesta mínima renda en el tram final. El Club de Campo s’ha jugat la seva última carta amb onze jugadores de camp, a 3:51 per al final, però les santcugatenques s’han sabut defensar per cantar la merescuda i anhelada victòria final.

Bronze per al CD Terrassa

En la pugna per la medalla de bronze, el CD Terrassa ha resolt en els shoot-outs (2-0) el duel contra l’Egara després que s’hagi arribat al final del temps reglamentari amb empat a zero.