Hoquei sobre herba

El Junior canta victòria 32 anys després

Hoquei sobre herba. L’Egara segella el doblet català en la copa de Beteró amb el Club de Campo madrileny com a doble víctima

Trenta-dos anys després, i amb set finals perdudes entremig, el Junior va tornar a cantar victòria en la copa de la Reina. Des del 1988, el Club de Campo sempre s’havia interposat en el camí per amargar la festa al club santcugatenc, que ahir a Beteró (València) va poder tornar a guanyar un títol totalment merescut i que feia justícia a la seva persistència. Fa 32 anys el Junior va superar el San Pablo Valdeluz a Madrid (2-1) amb gols d’Eli Maragall i Mònica Muñoz, i amb Sandra Serrahima a les seves files. Ahir, una neboda seva, Mariona Serrahima, va ser l’autora dels dols gols i amb les seves germanes Berta i Anna, i el lideratge de Gigi Oliva sobre el terreny de joc, van ser capaces de superar el totpoderós Club de Campo (2-1), que aspirava al seu divuitè títol de la competició, el sisè de consecutiu.

El Junior va deixar clares les seves intencions de bon començament. Mariona Serrahima va marcar amb un xut creuat de revés als 5 minuts de joc, en la primera aproximació a l’àrea rival. El Club de Campo va restablir l’equilibri en el segon quart amb una doble rematada de Begoña García a boca de canó. L’equip de Marcel Malgosa es va treure de sobre la pressió del rival i abans del descans ja va tenir clares oportunitats per tornar a marcar. El premi va arribar tot just després de la represa amb un penal córner executat amb un xut directe per Mariona Serrahima, que va sorprendre la portera madrilenya.

En la final masculina, l’Egara es va saber sobreposar a un mal inici per fer doblegar el Club de Campo (3-2) i segellar el seu divuitè títol de la copa del Rei. El club ratllat encara no s’havia situat sobre el terreny de joc quan al cap d’un minut i mig ja havia rebut un gol de penal córner del rival. L’Egara es va anar despertant. El Club de Campo va anar endarrerint línies i Pau Quemada, en el tercer penal córner, va signar el gol de l’empat. Pere Divorra, en el segon quart, va marcar el segon dels de Ramon Sala, però l’equip madrileny va reaccionar tot seguit. En la segona meitat, l’Egara va prendre el control contra un Club de Campo que esperava al contraatac, però que anava perdent força amb el pas dels minuts. Un toc precís de David Aura va desviar el xut de Nani Usé, que sentenciava la final als 61 minuts i feia justícia al domini dels egarencs.