Rugbi

JORDI JORBA

JUGADOR DE LA SANTBOIANA I LA SELECCIÓ ESPANYOLA

“Podem guanyar la lliga”

L’ala internacional preveu un partit igualat aquesta tarda al Baldiri Aleu contra el seu equip

Admet que l’equip espanyol ho té a tocar però avisa que queda feina per fer

Jordi Jorba (Barcelona, 1997) va ser el gran fitxatge de l’estiu de la Santboiana, que buscava un jugador diferencial en la temporada del seu centenari. Format a l’escola de la USAP i amb experiència professional en el rugbi francès, l’ala català és imparable quan arranca per la seva banda. Avui (16 h, Esport 3) s’enfronta en el derbi al seu exequip, però al cap també hi té disputar el mundial del 2023 i fer el salt al Top 14. Un jugador ambiciós.

Es veuen favorits aquesta tarda?
Tots els jugadors tenim moltes ganes de saltar al camp i començar a jugar. Ara estem a davant en la lliga, però ens coneixem tots molt i serà un partit igualat.
En l’últim derbi de futbol van saltar espurnes. En el rugbi potser no s’ho agafen tant a pit?
La pressió per als jugadors és la mateixa. Tots volem guanyar, i més nosaltres, que juguem a casa. Estem en ple centenari del club i encara no hem perdut cap partit al Baldiri Aleu.
Amb l’equip que ha construït el club i tal com estan jugant, es pot aspirar a guanyar aquesta lliga?
Nosaltres creiem que podem guanyar-la, però aquesta vegada la igualtat és màxima i en dues jornades i dos mals resultats pot canviar tot. Els punts de bonificació compten molt. Tindrem un partit importantíssim a casa contra l’Alcobendas, que és el líder i que ens va guanyar en la primera volta. Quan arribi el play-off jugar a casa, a més, serà un condicionant que influirà en tots els partits de forma decisiva.
Què el va fer decantar per venir a jugar a Sant Boi?
Tenia més ofertes però em porto molt bé amb el Sergi Guerrero (entrenador) i el Ricardo Martinena (director esportiu). Em van dir que aquesta temporada, amb el centenari pel mig, el club faria un pas endavant en la preparació del primer equip, que seria més professional. Més entrenaments, també al matí, i això és el que em convé. “Ens ho passarem bé”, em van dir. Els nous jugadors que han vingut també hi estan molt a gust, i això fa que tots juguem millor.
Això és un parèntesi en la seva carrera internacional o vol quedar-se en la lliga?
La idea és tornar al Top 14 si puc. Amb la covid vaig venir aquí perquè tampoc havia jugat mai en la 1a divisió, i era una bona oportunitat per fer-ho.
Ha superat gravíssimes lesions al genoll. Com ho porta?
Estic content i tranquil perquè és com si mai les hagués tingut. A vegades se’m carrega un genoll al final d’un partit o en un entrenament i em costa mantenir-me dret, però a l’hora de jugar no tinc cap problema.
El mundial 2023 és més a prop que mai en tots els sentits?
És a les nostres mans. Si guanyem Romania i Portugal a casa ho tenim fet, però seran partits molt durs. Tots aquests països volen anar al mundial i es preparen a consciència, sobretot Romania. No serà fàcil. El que hem de fer és no errar en els petits detalls.
El seleccionador (Santiago Santos) té una fe cega en el seu joc.
Sempre ha confiat en mi. És cert que fa canvis en els partits depenent del rival, però hi tenim plena confiança perquè ho està fent bé.
Són jugadors de diferents nacionalitats jugant plegats, i això en el passat va generar problemes.
Vam enviar una llista d’una cinquantena de jugadors al World Rugby perquè miressin cas per cas si tots són seleccionables, i això ho han corroborat. Estem tranquils en aquest sentit aquest any.
En una concentració de la selecció a Amsterdam va morir un company, Kawa Leauma, en un accident. Devia ser tot un xoc?
No crec que mai acabi de superar un tràngol com aquest. Va passar i ara no podem fer res per canviar-ho. Només una cosa, mirar cap endavant i classificar-nos per al mundial en honor seu.
En un mundial els equips més petits solen rebre grans toves. Tenen por quan arribi el moment?
Nosaltres anirem allà a competir contra qui sigui. Tots els jugadors de la selecció som professionals. Després n’hi ha que poden fer alguna altra cosa, com jo, que també estic estudiant, però ens considerem un equip professional, i la federació, en aquest sentit, ens tracta com a tals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)