Rugbi

La UES remunta i venç el Barça en un derbi intens i de qualitat (18-15)

La Unió Esportiva Santboiana ha tingut més empenta en el segon temps i ha guanyat el derbi català de la divisió d’honor de rugbi jugat al Baldiri Aleu (12a jornada) contra el Barça per 18-10. El degà completa un gran curs i ja s’havia endut el derbi de la primera volta (20-23). Fa un pas endavant en la lluita per assaltar el lideratge en un partit d’alt voltatge i qualitat i molt agraït de veure que constata la bona salut del rugbi català en què ha apel·lat a l’ofici i a una major consistència física. La UES segueix tercera (40 p) rere El Salvador (42 p), que avui ha derrotat l’Alcobendas, el líder amb 43 punts, per 21-23

Els blaugrana, que han arrencat pletòrics, s’han esbravat una mica en el segon període i tot i que han revifat en el tram final, perden una oportunitat d’incrementar seves aspiracions d’acabar la lliga en els sis primers llocs per jugar el play-off pel títol. Malgrat això, segueixen completament vius –5ns amb 30 punts–, amb un punt sumat per bonus defensiu –derrota per menys de 7 punts– molt valuós.

El Barça, amb més fluïdesa, s’ha avançat amb un cop de càstig transformat per l’omnipresent Güemes (0-3 en el 6’). La falta li ha costat la groga a Tauli, l’ànima de la UES en atac. Tot i haver d’assumir una inferioritat de deu minuts, l’equip de Sant Boi de Llobregat ha empatat amb un cop de càstig executat per Rojas (3-3 en el 14’).El Barça ha perseverat i ha acaronat el seu primer assagi. El línia, que estava al davant, però no l’ha concedit en una acció coronada per Güemes (16’). Ara sí, els blaugrana, amb més possessió, han fet un cop de puny en un assaig de l’argentí Facu Domínguez, que ha marxat esperitat assistit per una gran intercepció de Mirabet. Ha completat una cursa de 40 metres i ha celebrat la marca. Güemes ha arrodonit l’acció amb un xut a pals (3-10 en el 23’). Rojas, infal·lible, ha reduït diferències (6-10 en el 27’) amb un altre xut de càstig en una fase trepidant. La UES, amb Sergi Guerrero de tècnic, s’ha quedat a un pam de l’assaig en el 41’ en una jugada en què li ha faltat una passada per completar l’acció per banda –els blaugrana s’han replegat ràpidament–, tot i que almenys n’ha tret una groga a Robledo i ha iniciat el segon període en superioritat.

De fet, ho ha aprofitat de seguida, amb un assaig de Zé Conde a passada de Puig i la transformació de Rojas (13-10). Un assaig col·lectiu ple de força dels locals ha sentenciat a poc més de vint minuts pel final del partit i ha evidenciat alhora la davallada física del Barça en el segon temps (18-10). Rojas ha fallat el xut addicional.

El Barça ha revifat amb orgull a partir de Güemes i dels canvis realitzats per Santiago Montegaudo. Ortiz, en una acció conduïda precisament per Güemes, que ha fet un partidàs, ha consumat el segon assaig blaugrana (18-15 en el 30’). Malgrat que Güemes ha fallat el xut, el final ha estat del tot incert i el Barça ha tingut possibilitats de capgirar la truita fin al darrer segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)