Més esport

Polònia i Lituània fan un pas endavant contra Rússia

La guerra d’Ucraïna. La selecció polonesa de futbol es nega a jugar contra Rússia en cap país i el Zalgiris farà boicot al CSKA, el Zenit i l’Unics Kazan en l’Eurolliga

Tot i que els organismes i federacions internacionals han reaccionat amb tebior i por a l’atac rus a Ucraïna, alguns països sí que volen més mesures per l’escàndol que suposen les accions de Vladímir Putin i la poca contundència en les sancions. Així, Polònia i Lituània volen anar més enllà que la FIFA i l’Eurolliga, respectivament.

La selecció polonesa de futbol es nega a jugar contra Rússia la repesca per ser en el mundial de Qatar. Ho va confirmar el president de la federació polonesa, Cezary Kulesza. El partit, que és una semifinal en la lluita per ser en el mundial, s’havia de disputar el 24 de març. Suècia i la República Txeca, que han de jugar l’altra semifinal, donen suport a Polònia. Amb el pas fet per la federació polonesa, ara la FIFA haurà de decidir si expulsa el combinat rus. Fins i tot hi hauria la possibilitat que la negativa polonesa acabés afavorint la selecció russa amb vista a la cita mundialista.

“És la decisió correcta –ha expressat l’estrella de la selecció polonesa, Robert Lewandowski–. No em puc imaginar jugant un partit amb Rússia mentre l’agressió armada a Ucraïna continua.”

A Lituània, el principal representant de l’esport del país, el Zalgiris, tampoc vol jugar contra els equips russos de l’Eurolliga (CSKA, Zenit i Unics) ni tan sols en països neutrals. “Els nostres valors no canviaran. No volem jugar contra clubs d’un país que està utilitzant l’agressió militar i estem disposats a assumir les derrotes que calguin (0-20) fins a final de temporada”, assenyala el mànager del Zalgiris, Paulius Motiejunas. El club, amb tot, tem que les sancions vagin més enllà, amb càstigs econòmics i la possible expulsió de la competició. Sèrbia s’ha ofert per rebre els equips russos mentre aquests no puguin jugar a les seves pistes.

Shengeila

El jugador georgià podria ser el primer a abandonar el CSKA de Moscou, segons han informat des del seu país. L’exjugador del Baskonia, de 30 anys, va actualitzar la foto del seu perfil de Facebook amb una bandera d’Ucraïna i un missatge clar: “Resant per Ucraïna.” Shengeila té encara una temporada més de contracte.

La selecció de bàsquet dels Països Baixos també s’ha negat a jugar demà contra Rússia en un partit de classificació per al mundial del 2023.

Sense Zaporijia-Barça

La Champions d’handbol ha confirmat que el partit que l’equip blaugrana havia de jugar dijous a Presov (Eslovàquia) contra el Motor HC ucraïnès ha estat suspès, ja que per a aquest equip és impossible viatjar, ara mateix, fora del seu país. També s’ha suspès el Motor-PSG.

Lluís Cortés arriba a Polònia

L’exentrenador del Barça femení de futbol i actual seleccionador nacional d’Ucraïna, Lluís Cortés, va confirmar, ahir a través del seu compte de Twitter, que ha aconseguit creuar la frontera del país en tren i arribar a Polònia. Cortés es troba a Premyzir després d’un llarg viatge que ha durat 55 hores –va passat la nit a Lviv–des que va sortir, dijous, el dia que va començar la invasió de Rússia. Cortés ha pogut explicar en primera persona com molts refugiats ucraïnesos han agafat el mateix tren per fugir del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)