Atletisme

Els kenyans Eliud Kipchoge i Brigid Kosgei guanyen la marató de Tòquio

Els plusmarquistes mundials Eliud Kipchoge (2h01:39) i Brigid Kosgei (2h14:04) han guanyat aquest diumenge la Marató de Tòquio en el debut dels dos atletes kenyans a la cursa de la capital japonesa, que s’ha tornat a celebrar després d’un any d’absència per la pandèmia. Kipchoge ha creuat la meta amb un temps de 2 h02:40, alçant-se amb la quarta Gran Marató, en el seu camí per coronar les sis carreres que integren aquest circuit competitiu: Boston, Londres, Berlín, Chicago, Nova York i Tòquio.

L’esportista ja havia vençut a Chicago (una vegada), Berlín (tres vegades) i Londres (quatre vegades), als quals avui ha sumat Tòquio. Després de Kipchoge, han creuat el seu compatriota Amos Kipruto (2:03:13), bronze als mundials de Doha 2019; el medallista de plata als mundials de Londres 2017, l’etíop Tamirat Tola (2:04:14); i l’actual posseïdor del rècord nacional japonès, Kengo Suzuki, que va acabar en 2:05:28.

A la categoria femenina, la també kenyana i plusmarquista mundial de la distància, Brigid Kosgei, va creuar la meta en primer lloc amb un temps de 2 h16:2, després de liderar clarament la carrera des de l’inici. Després han arribat les etíops Ashete Bekere (2:17:58) i Gotytom Gebreslase (2:18:18).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)