Tennis

“No tinc la pressió de guanyar el títol a Barcelona”

Tennis. Barcelona Open Banc Sabadell. Tsitsipas (1), campió a Montecarlo i finalista el 2021, destaca el gran cartell tot i l’absència de Nadal i elogia Alcaraz, possible rival en quarts

Stefanos Tsitsipas, el cap de cartell del Barcelona Open Banc Sabadell, arriba pletòric a un dels seus tornejos de capçalera, després de guanyar el títol a Montecarlo; però ahir va evitar les eufòries i es va mostrar caut abans de debutar avui en el quart torn de la central contra el bielorús Ilia Ivaixka (44è): “No tinc la pressió de guanyar el títol. Crec que hi ha diversos jugadors aquí que, com jo, aspirem a obtenir-lo perquè ens adaptem prou bé a aquesta superfície.” El grec, de fet, va ser finalista l’any passat plantant cara a Rafa Nadal i va protagonitzar la seva eclosió en el circuit precisament a Catalunya, el 2018, quan es va enlairar fins a la final, en la qual també va perdre contra el manacorí, dotzè cops campió i absent per lesió. El número 5 del món va constatar que passa un bon moment i va subratllar la qualitat del quadre: “Em sento molt bé. Estic encantat de ser a Barcelona. Estic satisfet amb el meu tennis i amb els grans rivals que hi ha. Encara que Rafa Nadal no hi sigui, el cartell té molt de nivell.” Alhora va elogiar el murcià Carlos Alcaraz, un altre dels grans reclams del torneig i el seu possible rival en els quarts de final: “És molt complet en totes les superfícies i és molt bona persona. Competirà per molts títols.”

Respecte del canvi de velocitat de la pista a Barcelona respecte de Montecarlo, on feia sol, perquè d’avui les previsions són de pluja i núvols, no s’ha mostrat gens preocupat: “No crec que m’afecti. Passar d’una pista més ràpida a una de més lenta no ha de condicionar el meu joc.”

La primera sorpresa

El valencià de 24 anys Carlos Taberner (94è) va donar la primera sorpresa de la segona jornada superant per 6-3 i 6-0 el nord-americà de 21 anys Sebastian Korda (37è) i jugarà contra el canadenc Felix Auger-Aliassime (3). El fill del jugador txec Peter Korda havia derrotat el murcià Carlos Alcaraz a Montecarlo però ahir va fer figa. Taberner estableix un nou sostre en el circuit perquè mai abans no havia guanyat un top 40. Feli López (40 anys), per la seva banda, va perdre per 6-0 i 6-1 davant del finlandès Emil Ruusuvuori (73è). El tennista de Toledo va tenir molèsties al peu esquerre.

Favorits sòlids

Els tres jugadors de més graduació que van debutar en els setzens de final van segellar el passi amb diferents graus de patiment. El noruec Casper Ruud (2) i l’argentí Diego Schwartzman (6) van passat fluix, mentre que el britànic Cameron Norrie (4) va tenir una feinada.

Ruud (2), finalista a Miami contra Alcaraz i número 7 del món, va eliminar el nord-americà de 20 anys Brandon Nakashima (81è) per 6-3 i 6-2 en la seva segona participació a Catalunya. S’enfrontarà al vencedor del duel Bublik-Ruusuvuori. Schwartzman (6), per la seva banda, va fer fora sense danys col·laterals el tennista nord-americà MacKenzie McDonald (51è) per 6-2 i 6-2 i se les haurà amb l’italià Lorenzo Musetti (68è), el botxí del primer cap de sèrie eliminat, el britànic Daniel Evans (12): 6-4 i 7-6 (8). El transalpí es va fer un nom quan va tenir contra les cordes Novak Djokovic a Roland Garros, però estava immers en una crisi i mira de rellançar-se a Barcelona. Norrie (4), en canvi, va tenir molta feina contra el bielorús procedent de la prèvia Egor Gerasimov (155è): 5-7, 6-4 i 6-4. L’altre cap de sèrie que va progressar és l’italià Lorenzo Sonego (11), que va superar el suec Elyas Imer per 6-4 i 6-2.

El torn d’Alcaraz i Ramos

Carlos Alcaraz protagonitzarà avui –no abans de les 4– un dels debuts més esperats pel públic contra el coreà de 24 anys Soonwoo Kwon, un jugador prou desconegut que ocupa la 71a posició de l’ATP i que va arribar a ser el 52è. Kwon atresora un títol aconseguit el 2021 a Nur-Sultan (Kazakhstan) i aquest curs té un balanç de 9 triomfs i 9 derrotes. El mataroní Albert Ramos (17), l’únic català del quadre, per la seva banda, debutarà contra el sud-africà Lloyd Harris (40è) en el segon torn –el primer és a les 11 h– de la pista Jan Kodes, la segona en importància que tant agrada als tennistes del club pel caliu que s’hi genera.

Retorn amarg de Thiem

A Belgrad, l’austríac Dominic Thiem (54è), campió a Barcelona el 2019, va tenir un retorn amarg després de deu mesos allunyat per culpa d’una lesió i va perdre contra l’australià John Millman (80è) per 6-3, 3-6 i 6-4.

EL PROTAGONISTA

Carlos Alcaraz és molt complet en totes les superfícies i és molt bona persona. Crec que competirà per molts títols

LA DADA

Hi ha diversos jugadors que, com jo, aspirem al títol perquè ens adaptem prou bé a aquesta superfície
Stefanos Tsitsipas
21
participacions
de Feli López en el Godó, amb 21 triomfs i 21 derrotes des del 1998.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)