Tennis

Alcaraz s’accelera contra Kwon però se’n surt en el debut a Barcelona

ACTUALITZACIÓ. Carlos Alcaraz (5) ha debutat amb triomf, molta expectació i un petit ensurt contra el coreà Soonwoo Kwon (71è) en el setzens del Barcelona Open Banc Sabadell. El murcià ha atropellat el rival en el primer acte, però s’ha precipitat en excés en el segon i ha necessitat tres parcials per segellar el passi: 6-1, 2-6 i 6-2. Jugarà demà, si el temps ho permet, els vuitens contra el mallorquí Jaume Munar, que ha superat el georgià Nikoloz Basilaixvili (9) per 6-1 i 6-4. Alcaraz s’ha ennuegat quan dominava per 6-2 i 2-0. Amb tot perdut, Kwon ha deixat anar el braç i ha sumat sis jocs seguits que han generat ansietat al jove de 18 anys, que volia fer massa via. El trencament en el primer joc del tercer parcial, segellat amb una doble falta del coreà, ha temperat els nervis d’Alcaraz, que ha tingut una mica més de paciència en la construcció del punt i ha tancat sense angúnies. El murcià ha delectat en algunes fases amb la seva potència i amb les deixades.

El grec Stefanos Tsitsipas (1) i el bielorús Illia Ivaixka, per la seva banda, havien de cloure la jornada en la central, però el partit, s’ha endarrerit molt per la pluja, que ha anat fent la guitza amb timidesa tot el dia i que a la tarda ha acabat de manifestar-se. Finalment, ha començat a les 21 h. Amb 5-1 per al grec, però, s’ha ajornat per demà.

En la pista Jan Kodes, de fet, el búlgar Grigor Dimitrov (14), semifinalista a Montecarlo, guanyava per 4-6, 6-3 i 2-1 davant de l’argentí Guillermo Coria quan el partit s’ha ajornat. En la represa, paral·lelament al partit de la central, Dimitrov dominava per 4-3.

El canadenc Felix Auger-Aliassime (3) també ha tingut un debut més costerut del que es podia intuir. El valencià Carlos Taberner, el botxí de Sebastian Korda dimarts, li ha plantat cara i l’ha obligat a estar 2 hores i 48 minuts en pista: 6-1, 3-6 i 6-4. S’enfrontarà en vuitens al nord-americà Frances Tiafoe (13).

Comiat de Ramos

El mataroní Albert Ramos (17è favorit i 37è de l’ATP), per la seva banda, ha perdut per 6-3 i 6-4 en una hora i 38 minuts en els setzens contra el sud-africà Lloyd Harris (40è) en una jornada condicionada pel vent i per la pluja. El quadre es queda sense catalans.

Ramos ha tingut una pilota de trencament favorable en el primer joc que no ha aprofitat. Harris s’ha anat entonant i ha segellat el primer break del partit en el vuitè joc (5-3). El maresmenc ha salvat les dues primeres pilotes de set i fins i tot ha disposat d’una pilota de trencament però Harris ha tancat el parcial amb un ace, confirmant la millora substancial del seu potent servei (1m93). Ramos ha tingut tres pilotes més de trencament en el segon joc del segon acte, però dos bons serveis i una dreta paral·lela han catapultat el sud-africà. Cada cop plovia més i el partit de la central ja s’havia suspès. El català ha salvat una pilota de trencament i s’ha situat amb un 2-1 favorable quan el duel s’ha suspès. El partit s’ha reprès, si fa no fa, al cap de mitja hora. Amb 4-4, Ramos ha salvat un 30-40 amb un bon servei, però ha enviat a fora dos dretes paral·leles i el sud-africà ha consumat el trencament (5-4). Harris ha apel·lat al seu servei i ha tancat el partit.

|

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)