L’Atlètic Barceloneta esgarrapa un punt al Brescia i certifica la plaça per a la final a 8 de Belgrad

Un gol de Luke Pavillard a 17 segons del final han concretat la remuntada marinera (12-12), que a l’inici del tercer quart perdia per 6-10

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha empatat contra el Brescia (12-12) amb un gol de l’australià Luke Pavillard a 17 segons per al desenllaç i ha segellat la classificació matemàtica per a la final a 8 de Belgrad. El conjunt italià, que sempre ha portat la iniciativa (3-4, 3-3, 2-3 i 4-2), s’ha assegurat la primera plaça de grup (30), mentre que l’equip mariner ocupa el quart lloc (24), però encara pot escalar fins al segon lloc segons els resultats de l’última jornada. L’equip català sempre ha anat a remolc del seu rival, però una gran reacció final, amb un Pavillard especialment inspirat (4 gols) li ha permès esgarrapar un punt molt valuós. L’Atlètic Barceloneta tancarà la fase de grups l’11 de maig a la piscina del Jadran Split. L’Olympiacòs, que prèviament havia empatat amb el Novi Beograd (12-12), ja no té cap possibilitat de classificació. El Ferencvàros (25) és segon i el Novi Beograd (24), tercer, empatat a punts amb l’Atlètic Barceloneta (24).

Els quatre primers minuts han estat una exhibició de talent i efectivitat per part de tres internacionals transalpins: Christian Presciutti, Stefano Luongo i Vincenzo Dolce. L’equip mariner ha replicat amb dues accions de superioritat rubricades per Alex Bustos. En el tram final del quart encara hi hagut temps perquè Jacopo Alesiani culminés un contraatac amb una precisa vaselina i Felipe Perrone respongués amb un gol de penal (3-4). A l’inici del segon quart, Luke Pavillard ha empatat momentàniament després d’una triangulació perfecta en transició, amb una llargada assistència de Dani López Pinedo a Unai Biel, que ha habilitat al jugador australià. El Brescia continuava marcant el ritme i tornava a obrir forat amb un penal executat per Renzuto i una gran acció de Dorde Lazic des de la boia. L’intercanvi de cops s’ha mantingut fins al descans, amb dues dianes més de Martin Famera, des dels 2 metres, i una fuetada d’Álvaro Granados, que replicava un xut per l’escaire de Renzuto (6-7).

Un parcial de 0-3 després de la represa ha encès els llums d’alarma mariners (6-10). Elvis Fatovic ha demanat temps mort i l’equip barceloní ha reaccionat d’immediat. Pavillard i Fran Fernández, en superioritat, han ajustat el resultat, però el Brescia arribava a l’últim quart encara amb dos gols de renda (8-10). L’Atlètic Barceloneta no defallia i un penal convertit per Marc Larumbe tornava a retallar diferències. Però el Brescia responia a totes les estrebades locals i semblava tenir la situació sota control (10-12). Un gol d’Alberto Munárriz quan ja s’albirava l’últim minut tornava a obrir un bri d’esperança i Pavillard ha concretat la remuntada en una acció en què el porter Unai Aguirre també s’havia sumat en l’acció atacant.