Tennis

Paula Badosa puja al segon lloc mundial

Tennis. S’ha classificat per a la semifinal de Stuttgart en guanyar Jabeur per 7-6 (9), 1-6 i 6-3, i dilluns serà la número 2 del rànquing

Paula Badosa continua pujant llocs en el rànquing mundial i a partir de dilluns ocuparà la segona posició –rere la polonesa Iga Swiatek–, la millor que ha aconseguit mai. L’empordanesa s’ho va assegurar en classificar-se per a la semifinal del WTA 500 de Stuttgart. Badosa, segona cap de sèrie del torneig i l’actual número 3 mundial, va derrotar la tunisiana Ons Jabeur (7) en els quarts de final per 7-6 (9), 1-6 i 6-3 en un intens enfrontament que va durar dues hores i onze minuts.

En el primer set cada jugadora va trencar el servei de la seva rival en quatre ocasions i Paula Badosa va forçar el tie-break amb un trencament en el dotzè joc quan perdia per 5-6. En el desempat les dues jugadores van mantenir la igualtat, van poder guanyar i al final l’empordanesa se’l va emportar per 7-6 (9) en una hora i sis minuts. La segona mànega va ser totalment dominada per Ons Jabeur, que es va avançar amb un 5-0 davant d’una Paula Badosa molt cansada, i es va imposar per 1-6, anivellant el partit.

En el tercer set l’empordanesa es va recuperar i, després d’un inici ajustat, es va avançar amb un break en el sisè joc. La tunisiana li va tornar el trencament en el joc següent, però novament Paula Badosa va trencar el servei del seu rival (5-3) i va disposar del seu servei per aconseguir la victòria i passar a ser la segona del rànquing mundial.

La rival de l’empordanesa en la semifinal serà la bielorussa Aryna Sabalenka (3), que va derrotar per 6-4, 3-6 i 6-1 l’estoniana Anett Kontaveit (5), en 1h45.