Tennis

El servei de Sabalenka barra el pas a Badosa en la semifinal d’Stuttgart

Paula Badosa (2) ha perdut avui la primera semifinal del WTA 500 d’Stuttgart contra la bielorussa Aryna Sabalenca per 7-6 (5) i 6-4. L’empordanesa, que demà serà la número 2 del rànquing mundial rere la polonesa Iga Swiatek, convertint-se en la segona catalana que arriba tan amunt després de l’exnúmero 1 Arantxa Sánchez vicario, no ha pogut contrarestar l’exuberància del joc agressiu de la seva rival, que ha estat superior amb el servei –9 aces, un 76,9 per cent de punts amb el primer i un 54 amb el segon–i que ha sabut serrar les dents quan tenia el primer set i després el tie-break mig hipotecats. Badosa havia vençut Sabalenka en els dos precedents, tots dos jugats el 2021.

Sabalenka i Badosa tenen una bona amistat com ho demostra el fet que han jugat el torneig juntes en el quadre de dobles i han regalat un partit de cops molt potents. Sabalenka se les haurà en la final amb la vencedora del partit entre Swiatek (1) i la russa Liudmila Samsonova (31a de la WTA). La polonesa està enlluernant i acumula 21 triomfs seguits en el 2022.

La catalana ha tingut ben aviat les seves primeres oportunitats per fer mal. Tot just en el segon joc, ha disposat de dues pilotes per esmicolar el servei de la bielorussa, que ha reaccionat amb un ace amb 30-40 i també ha superat la segona. El break, no obstant això, ha arribat en el sisè joc (4-2). L’empordanesa duia el primer parcial ben encarrilat amb 5-3 quan les restades de Sabalenka i els seus cops agressius, amb un revés molt eficient, l’han catapultat amb un trencament, que ha corroborat amb el seu servei, cada cop més decisiu (5-5). La història s’ha repetit en tie-break. Dos mini breaks –el primer amb doble falta de la bielorussa–signats per l’empordanesa, més sòlida, l’han situat clarament per davant per 4-1. Però Sabalenka ha ressorgit altre cop i ha tancat l’acte en la primera pilota.

Badosa ha reaccionat amb rapidesa, consumant un trencament en el primer joc del segon set. Aigua beneïda tal i com s’estava desenvolupant el partit, una autèntica muntanya russa de sensacions. Però Sabalenka, amb un revés creuat guanyador, ha segellat un contrabreak. Malauradament, la dinàmica s’ha trencat i la bielorussa, aixecant dues pilotes de trencament, ha guanyat el seu servei (2-1). Amb 4-4, Badosa ha tigngut una escletxa amb un 30-40, però les canonades de la seva rival amb el servei li han permès adjudicar-se el joc (5-4).El final ha estat trist, amb un joc en blanc favorable a la bielorussa i dues dobles faltes de la de Begur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)