Tennis

Badosa estrena el número 2 del món a Madrid

Tennis. La catalana, semifinalista l’any passat, lluirà la seva millor posició de sempre en el WTA 1000 que arrenca dijous i que es juga fins al 7 de maig

Paula Badosa és des d’ahir oficialment la número 2 de la WTA, la posició més alta de la seva carrera, que millora el tercer lloc, el seu registre anterior, rere la polonesa de 20 anys Iga Swiatek, després d’haver estat semifinalista en el torneig de Stuttgart. La catalana ja s’entrena a Madrid i estrenarà la nova posició aquesta setmana en el WTA 1000 de Madrid –el quadre encara no està sortejat–, que arrenca dijous i que es jugarà fins al 7 de maig. L’empordanesa té 5.045 punts, només dos més que la tercera classificada, la txeca Barbora Krejcíková. Swiatek, que atresora 7.181 punts, s’aferma al capdavant del tennis mundial amb el seu títol en la final contra la bielorussa Aryna Sabalenka, botxí de Badosa, a la capital alemanya. La ratxa de la polonesa és impressionant. Acumula 23 victòries consecutives i quatre títols: Qatar, Indian Wells, Miami –aquests dos darrers WTA 1000– i Stuttgart. També va ser semifinalista a Austràlia i el seu balanç el 2022 és de 32 triomfs i tres derrotes. Badosa acumula 20 triomfs i vuit derrotes i va ser campiona a Sydney.

Sigui com vulgui, Badosa té bons records de Madrid, torneig en què l’any passat va fer un pas endavant en el seu procés d’eclosió i va arribar a les semifinals, en què va perdre per 6-4 i 6-3 contra la llavors número 1, l’australiana Ashleigh Barty, que va claudicar en la final contra la potència de Sabalenka. L’empordanesa, de fet, va respondre amb escreix a la confiança que li havia fet el torneig quan li va atorgar una de les invitacions al quadre.

Badosa ja tenia un passat a Madrid. Amb 17 anys va superar els dos partits de la prèvia i es va lesionar quan jugava el primer del quadre contra Sara Errani. Un any més tard, es va lesionar contra Alize Cornet també en el debut

Jugadora Punts
1a. Iga Swiatek 7.181
2a. Paula Badosa 5.045
3a. Barbora Krejcíková 5.043
4a. Aryna Sabalenka 4.711
5a. Maria Sakkari 4.651
6a. Annet Kontaveit 4.511
7a. Karolina Pliskova 4.207
8a. Danielle Collins 3.151
9a. Garbiñe Muguruza 3.070
133a. Rebeka Masarova 493
211a. Aliona Bolsova 320

Queixes d’Aliona Bolsova

L’empordanesa Aliona Bolsova (211a de la WTA) és una de les tennistes que es van queixar públicament per no haver rebut una invitació per accedir al quadre del torneig madrileny, que també es disputa en categoria masculina. També van expressar disconformitat a les xarxes socials Nuria Parrizas, Fernando Verdasco, Roberto Carballés o Carlos Taberner. Les wild cards les han rebut Andy Murray, Carlos Gimeno, Lucas Pouille i Jack Draper i Naomi Osaka, Linda Fruhvirtova, Mónica Puig, Marta Kostyuk i Qinwen Zheng.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)