Tennis

Un consistent Zverev supera un lluitador Alcaraz

Tennis. Roland Garros. L’alemany es classifica per a la seva segona semifinal a París en derrotar el jove murcià per 6-4, 6-4, 4-6 i 7-6 (7) mostrant un gran joc

Alexander Zverev va eliminar Carlos Alcaraz i es va tornar a classificar per a la semifinal de Roland Garros, tal com va fer en l’última edició. L’alemany, tercer cap de sèrie, va derrotar en un brillant i disputat partit el jove murcià de 19 anys i que és el sisè favorit, per 6-4, 6-4, 4-6 i 7-6 (7), en tres hores i divuit minuts. El servei i el cop de revés van ser les millor armes de Zverev contra un Alcaraz que no es va sentir còmode en els dos primers sets i va millorar notablement en els dos següents. El murcià havia derrotat per un clar 6-3 i 6-1 l’alemany en la recent final del Masters 1.000 de Madrid, però aquesta vegada va ser superat.

Zverev només va concedir dues possibilitats de trencament en els dos primers sets –una en cada mànega–, i Alcaraz no les va aprofitar. L’alemany, per la seva part, sí que estar encertat en les que va tenir i es va avançar amb un doble 6-4. El murcià va reaccionar en el tercer set i per fi va trencar el servei del seu rival en el desè joc (4-6). La lluita en el quart set va ser espectacular amb jocs en blanc, altres molt disputants i dos trencaments de servei seguits, un per a cada jugador, que va deixar el set anivellat. Es va arribar al tie-break, en què l’alemany va guanyar per 7-6 (9).

Semifinal per a Granollers

El barceloní Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos, quarts favorits, van passar a la semifinal de dobles després de remuntar (2-6, 6-3 i 6-4) i guanyar els sisens caps de sèrie, el neerlandès Koolhof i el britànic Skupski. En la semifinal es trobaran el croat Dodic i el nord-americà Krajicek, que van sorprendre els primers favorits, el nord-americà Ram i el britànic Salisbury, i van guanyar per 3-6, 7-6 (9) i 7-6 (10).

Gauff i Trevisan, primera semifinal d’un Grand Slam

Coco Gauff i Martina Trevisan s’enfrontaran en la semifinal del quadre femení. Tant per a la nord-americana de 18 anys i 18a favorita, com per a la italiana de 28 anys i 59a del rànquing mundial, serà la seva primera semifinal en un torneig de Grand Slam. Totes dues tenien com a millor resultat en un torneig dels quatre grans els quarts de final de París, la primera el 2021 i la segona el 2020. Gauff va derrotat per 7-5 i 6-2 en 1h30 la seva compatriota Sloane Stephens, i Trevisan va superar la canadenca Leylah Fernandez per 6-2, 6-7 (3) i 6-3 en 2h21. Fernandez es va fer mal al peu dret a l’inici de partit i amb el 3-2 va rebre assistència mèdica. La canadenca, de 19 anys i 17a favorita, va tenir problemes físics la resta de partit i va coixejar visiblement, sobretot en el tercer set. Trevisan va guanyar el primer set (6-2) i en el segon va tenir una bola de partit amb el 5-4, però la canadenca –finalista en l’obert dels Estats Units el 2021– va anivellar el matx amb un treballat 6-7 (3). La italiana es va situar amb un 4-0 a l’inici de la tercera mànega. Fernandez va continuar lluitant, però va perdre per 6-3. Gauff es va avançar en el primer set (3-0 i 5-2), però Sloane Stephens, de 29 anys i 64a del món, va anivellar el partit amb el 5-5. Gauff va fer un nou break en el dotzè joc i va guanyar la primera mànega. En la segona es van trencar el servei diverses vegades i Stephens, campiona de l’obert dels Estats Units el 2017 i finalista a Roland Garros el 2018, va ser la més perjudica (5-1), no va poder remuntar i va cedir per 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)