Tennis

Swiatek allarga a 33 la ratxa de victòries i es classifica per la semifinal de Roland Garros

La número 1 mundial guanya Pegula per 6-3 i 6-2, i s’enfrontarà a Kasatkina per un lloc en la final de París

Iga Swiatek, la número 1 mundial, s’ha classificat per la semifinal de Roland Garros i ha allargat a 33 la seva ratxa de victòries de manera consecutiva. La polonesa, que ahir va complir 21 anys, ha derrotat en el darrer partit de quarts del quadre femení la nord-americana Jessica Pegula (11) per 6-3 i 6-2. La seva rival en la semifinal serà la russa Daria Kasatkina.

La polonesa, campiona a París l’any 2020, ha començat el partit trencant el servei de la seva rival, però la nord-americana l’hi ha tornat el break en el joc següent. Swiatek ha trobat resistència en la seva rival i no s’ha assegurat el primer set fins el setè joc i s’ha imposat per 6-3. En la segona mànega s’ha mostrat més segura davant el joc més irregular de Pegula i ha arrodonit el triomf amb un 6-2.

El duel rus de quarts de final del quadre femení de Roland Garros ha finalitzat amb la victòria de Daria Kasatkina (20) que ha derrotat per 6-4 i 7-6 (5) Veronika Kudermetova (29) en dues hores i vuit minuts. Per primera vegada en la seva carrera Kasatkina, de 25 anys, jugaraà la semifinal d’un Grand Slam. El seu millor resultat havia sigut els quarts de final de Roland garros i de Wimbledon l’any 2018.

Kudermetova, que va eliminar Paula Badosa en el torneig parisenc, s’ha avançat en el primer set (1-3), però Kasatkina ha reaccionat molt bé i s’ha emportat el primer set per 6-4. En la segona mànega les dues jugadores han tingut problemes amb el seu servei i l’han perdut tres vegades cada una. Kasatkina s’ha situat amb un 3-1, però Kudermetova ha remuntat fins el 5-6 i s’ha arribat al tie-break. En la cinquena vola de partit Kasatkina ha aconseguit la victòria per 7-6 (5).