El Magdeburg serà el penúltim escull a Colònia
Handbol. El Barça jugarà les semifinals de la Champions contra el seu botxí de les dues últimes edicions de la Super Globe, i el París Saint-Germain i el Kielce pugnaran per l’altra part del quadre
El Barça ja té el camí final traçat per conquerir la dotzena lliga de campions, la tercera consecutiva. El Magdeburg, el vigent campió de la Super Globe i subcampió de la lliga europea, serà el rival de l’equip blaugrana el 17 de juny en la primera semifinal de la final a quatre de Colònia (15.15 h), mentre que el París Saint-Germain de Ferran Solé i David Balaguer i el Kielce dels Duixebàev es veuran les cares en l’altra part del quadre (18 h). Com si el sorteig hagués estat teledirigit, s’encreuaran el primer d’un grup amb el segon de l’altre. La gran final està programada per al 18 de juny (18 h).
En les dues últimes temporades les derrotes del Barça es poden comptar amb els dits d’una mà, i dues d’aquestes han estat contra el Magdeburg. L’equip que dirigeix Bennet Wiegert va sortir victoriós de les dues últimes finals de la Super Globe, tant el 2021 (33-28) com el 2022 (41-39 en la pròrroga). Ahir el capità del Barça Gonzalo Pérez de Vargas es va referir a aquests dos partits: “És cert que hem perdut les dues finals del mundial de clubs contra el Magdeburg. Totes les derrotes són doloroses, però ho va ser especialment la del 2021 perquè veníem de ser campions d’Europa i ens van desarmar de principi a fi. Ara la situació i l’escenari a Colònia són molt diferents. T’ho jugues tot en 48 hores i no crec que la cosa vagi més enllà.” Al porter blaugrana tampoc el preocupa que el rival sigui alemany: “Segur que tenen més suport que nosaltres a les grades, però al final els que juguem som a la pista i en els últims anys ja hem demostrat que la pressió ambiental no ens afecta.”
En aquesta edició de la Champions, el Magdeburg va ocupar el segon lloc en la fase de grups (9-2-3), rere el París Saint-Germain (10-0-2), i en els quarts de final va tenir una eliminatòria molt ajustada contra el Wisla Plock polonès (22-22 i 30-28). Liderats pel lateral esquerre islandès Ingi Magnússon, jugador més valuós i màxim golejador de la passada Bundesliga, l’efectivitat ve de la mà del lateral esquerre holandès Kay Smits, el seu màxim anotador amb 78 gols, de l’extrem dret suec Daniel Petersson i del lateral Philipp Weber. Altres jugadors destacats són el gegant danès Mike Jensen (2,07 m) a la porteria i els pivots Magnus Saugstrup, que va tornar diumenge després de tres mesos d’absència per una lesió al genoll, i Lucas Meister tancant la defensa. La seva gran absència serà la del central islandès Gisli Kristjansson, un altre dels seus golejadors (75), que es va fracturar el turmell i serà baixa fins a final de temporada.
Un club amb història
El Magdeburg atresora tres Champions a les seves vitrines (1978, 1981 i 2002), però s’estrenarà en una final a quatre de Colònia. El Barça, que afronta la seva onzena festa al Lanxess Arena en 14 edicions, va quedar primer de grup (13-1-0) i va superar els quarts de final amb molta suficiència contra el GOG Gudme danès (30-37 i 36-31).