L’hora de passar comptes
Handbol. El Barça figura en el mateix grup que el Magdeburg, el seu botxí en semifinals i defensor del títol de la Champions, i també se les haurà amb el Veszprém de Ludovic Fàbregas
El Magdeburg, el defensor del títol, i el Veszprém del ja exblaugrana Ludovic Fàbregas són els dos rivals teòricament més qualificats del grup B de la Champions, en què ha quedat enquadrat el Barça després del sorteig efectuat ahir a Viena. Amb la coincidència amb el conjunt de Bennet Wiegert es compleixen els desitjos del coordinador esportiu de la secció d’handbol del Barça, Joan Marín, que dijous va assegurar que volia el Magdeburg com a rival “per guanyar-los el més aviat possible”. I és que l’equip germànic s’ha convertit en una mena de bèstia negra per als blaugrana en els dos últims cursos després de les derrotes en les finals de la Super Globe (33-28 el 2021 i 41-39 en la pròrroga el 2022) i en les semifinals de la Champions; això sí, des de la tanda de penals (40-39).
L’altre gran al·licient d’aquesta fase de grups seran els enfrontaments amb el Veszprém, que s’ha reforçat de valent amb el fitxatge del nord-català Ludovic Fàbregas, escollit el millor pivot de la Champions. També transitarà en el grup B el GOG Gudme danès, una de les revelacions de l’últim curs, però que ha perdut dos dels seus referents: Simon Pytlick, escollit el jugador més valuós de la competició, i Lukas Jorgensen. Tots dos han fet les maletes per incorporar-se al Flensburg-Handewitt. Completen el grup B el Montpeller, el Wisla Plock de Xavi Sabaté, el Porto i el Celje.
A dos mesos i mig de l’inici de la competició, Carlos Ortega va fer una primera valoració del resultat del sorteig. Tot i les retallades econòmiques, el tècnic blaugrana té clar que el repte és classificar-se entre els dos primers, per estalviar-se els vuitens de final. “Valorar un grup sempre és complicat. L’any passat semblava que el nostre era el grup més fort de molt i al final van arribar dos equips de cada grup a la final a quatre de Colònia. Penso que hi ha rivals de molta entitat com és el Magdeburg, l’actual campió; el Veszprém, i m’atreviria a dir que també el Montpeller. També hi ha desplaçaments complicats perquè sempre és difícil guanyar a Porto i a Celje. En tot cas, hem de veure el calendari, anar partit a partit i intentar lluitar per una de les dues primeres places, que de ben segur no serà gens fàcil”, va remarcar.
Pel que fa al grup A, ha quedat configurat amb el Kielce, finalista de les dues últimes edicions de la Champions; el PSG, com a etern aspirant; el Kiel, com a guanyador de la Bundesliga; el Zagreb; l’Aalborg; el Pick Szeged; l’Eurofarm Pelister (Macedònia del Nord), i el Kolstad noruec.
El sistema de competició és idèntic a les últimes edicions. Després d’una fase de grups a doble volta, els dos primers accediran directament als quarts de final, mentre que els tercers, quarts, cinquens i sisens de cada grup es creuaran en els vuitens de final. La final a quatre, com s’ha fet ininterrompudament des del 2010, es disputarà al Lanxess Arena de Colònia el 8 i 9 de juny del 2024.