El Barça reacciona a la segona part contra el Kielce (33-30) i acaba tercer de la Super Globe

El Barça ha superat el Kielce (33-30) en la pugna per la tercera plaça de la Super Globe després d’una segona part en què ha recuperat la seva millor versió defensiva. L’equip blaugrana ha arribat al descans amb dos gols de desavantatge (14-16), però en la segona part ha elevat el nivell de la rereguarda, ha pogut córrer en transició i amb un Dika Mem estel·lar (8 gols i jugador més valuós del partit) ha segellat la victòria.

La primera meitat ha tingut diverses alternatives, amb fases de desconnexió de tots dos equips i amb cert desgavell. S’ha passat del 5-3 pel Barça al 5-8 pel Kielce. Les aturades de Gonzalo i dues exclusions poloneses han donat aire al conjunt blaugrana, que ha tornat a capgirar el resultat (10-9). En el tram final, però, el Kielce, liderat per Alex Duixebàev, ha tornat a prendre la iniciativa. El Barça no acabava d’ajustar la defensa i arribava al descans amb dos gols de desavantatge (14-16).

Després de la represa, dos gols consecutius d’Artsem Karalek des del pivot han encès el líder de la defensa blaugrana, Thiagus Petrus. A partir d’aquí, el Barça ha elevat el nivell de la rereguarda. Gonzalo s’ha tornat a fer gran a la porteria, l’equip blaugrana ha pogut córrer i s’ha escapat amb 4 gols de renda (26-22). El Kielce retallava diferències gràcies a dues exclusions gairebé consecutives (27-25). El partit es podia complicar, però Dika Mem ha fet valer els seus galons, ha aparegut en els moments complicats i amb 7 gols a la segona meitat ha sentenciat la victòria i la tercera plaça. A més del tercer lloc del podi, el Barça s’embutxacarà un taló de 150.000 euros de premi.

Tercer títol consecutiu del Magdeburg

En el duel alemany pel títol, el premi ha estat per al Magdeburg, que ha necessitat la pròrroga per tombar la resistència del Füchse de Berlín (32-34). El central islandès Janus Smarason, amb 7 gols, ha estat un dels jugadors clau del Magdeburg, que també va ser l’últim vencedor de la Champions a Colònia.