El Barça perdona el Füchse

Handbol. Els blaugrana porten la iniciativa en la segona part, però no saben rematar la feina i perden la pròrroga que els deixa sense final de la Super Globe

Barça 34 Füchse Berlín 35

BARÇA:Nielsen; Carlsbogard (1), Mem (4), Wanne (5, 2 p.), Janc (1), Petrus (1), Frade (6) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Valera (2), Ariño (1), N’Guessan (6), Richardson (2), Cikusa (2) i Rodríguez (2).FÜCHSE BERLÍN:Milosavljev; Tollbring (6), Andersson (5), Lichtlein (2), Lindberg (8, 3 p.), Gidsel (10), Marsenic –set inicial–; Ludwig (p.s.), Langhoff (4), Sauter, Avi Teigun, Kopljar, Overby i Jacobs.PARCIALS:3-3, 6-7, 8-11, 12-13, 15-15, 16-16; 19-17, 20-18, 23-21, 26-25, 27-26 i 29-29. Pròrroga: 31-30 i 34-35.ÀRBITRES:Kleven i Jorum. Exclusions: Cikusa (28’), Mem (29’), Richardson (31’), Frade (52’) i Petrus (66’), per part del Barça; i Marsenic (16’ i 29’), Kopljar (20’ i 60’), Gidsel (37’) i Andersson (43’), per part del Füchse.

El Barça va encaixar una dolorosa derrota en la pròrroga contra el Füchse de Berlín, que l’allunya per tercera temporada consecutiva del títol de la Super Globe. Aquest cop ni tan sols podrà jugar la final i avui (15.30 h) s’haurà de conformar a disputar la pugna pel tercer lloc contra el Kielce, eliminat pel Magdeburg (28-24), que aspirarà a conquerir el seu tercer títol consecutiu del mundial de clubs en el duel alemany a Dammam. L’equip blaugrana va portar la iniciativa durant tota la segona meitat, però va ser incapaç de rematar la feina i es va veure abocat a una pròrroga que es va acabar decantant pel líder de la Bundesliga.

El Füchse va tenir una millor posada en escena. Liderats per Gidsel i Andersson, l’equip germànic castigava la defensa blaugrana a còpia de contraatacs. Poc després del primer quart d’hora de joc ja s’havia escapat amb un parcial de 8-12. Carlos Ortega va demanar temps mort i la reacció va ser immediata. Petar Cikusa va trencar la sequera amb un llançament parabòlic, la defensa 5-1, amb Blaz Janc d’avançat dificultava el joc berlinès en estàtic, i l’exclusió de Marsenic (16’) va impulsar la remuntada blaugrana. En poc més de quatre minuts, el Barça ja havia restablert l’equilibri (12-12). Jerry Tollbring, des de l’extrem, va donar aire al Füchse i es va entrar en una fase d’intercanvi de cops que es va mantenir fins al descans, amb l’empat a 16.

Domini infructuós

Dues dianes consecutives de N’Guessan van donar la iniciativa el Barça des de l’inici de la segona meitat. La davallada física del Füchse era evident (20-17), però amb accions de mèrit de Gidsel el conjunt germànic no s’acabava de desenganxar del partit (25-25). La incapacitat del Barça per imposar el seu ritme i obrir forat, i la resistència del Füchse van provocar que el duel arribés a l’últim minut amb empat a 29. El desenllaç del temps reglamentari va ser rocambolesc. El tècnic del Füchse es va precipitar a l’hora de demanar temps mort, quan la pilota encara no era al seu poder. Això va propiciar que Hampus Wanne disposés d’un penal a només 12 segons del final. El jove porter Lasse Ludwig, que havia aparegut en els últims minuts, el va aturar, frustrava el triomf blaugrana i conduïa el seu equip a la pròrroga. A l’inici del temps addicional, el Barça va agafar embranzida amb un gol de Richardson i un d’Aleix (31-29), però com en tot el partit li va faltar continuïtat i en un final a cara o creu va acabar decidint una diana del jove Nils Lichtlein.

Hem perdut per detalls. Al final no hem estat bé en atac, abusant dels un contra un, i amb poca continuïtat
Carlos Ortega
És un cop dur, però ens hem d’aixecar i lluitar pel tercer lloc per no marxar amb males sensacions de la Super Globe