França i Dinamarca, finalistes de l’europeu

Suècia, superat pel conjunt ‘bleu’ (34-30), ha presentat una reclamació pel gol de Prandi que ha forçat la pròrroga. Nielsen ha estat decisiu en la remuntada danesa en la segona part contra Alemanya (26-29)

La selecció de França i Dinamarca jugaran diumenge (17.45 h) la final de l’europeu al Lanxess Arena de Colònia després de vèncer Suècia a la pròrroga (34-30) i Alemanya (26-29), respectivament. Tot i la derrota final, la Federació Sueca d’Handbol ha presentat una protesta en considerar que Prandi, el protagonista del gol que força la pròrroga, comet una irregularitat a l’hora de llançar la falta. L’EHF està estudiant la reclamació i actuarà en conseqüència. Si no hi ha canvis, Suècia i Alemanya pugnaran pel bronze i per una plaça pels Jocs Olímpics de París.

Un míssil de falta a 118 km/h executat pel jugador francès, amb el rellotge a zero, ha forçat el temps addicional (27-27) i ha tallat en sec l’embranzida del conjunt suec. Impulsat per les aturades de Palicka, l’equip escandinau havia protagonitzat una gran remuntada (10-16) després d’una primera meitat de total domini bleu (17-11). Dels jugadors del Barça en el combinat francès ha brillat Mem, autor de 6 gols, mentre que Richardson no ha anotat els pocs minuts que ha estat en pista i N’Guessan ha quedat fora de la convocatòria. Per part de Suècia, Wanne ha marcat 5 gols i Carlsbogaard, 3.

L’efecte Nielsen

Amb una defensa molt sòlida, amb grans intervencions de Wolff sota els pals i impulsat pels 20.000 aficionats que omplien el Lanxess Arena, Alemanya ha marcat el ritme de joc en la primera meitat (14-12). Després de la represa, el tècnic danès ha apostat inicialment pels atacs amb set jugadors i col·locar el blaugrana Emil Nielsen a la porteria en substitució de Niklas Landin. La jugada li ha sortit rodona perquè ha capgirat el resultat amb un parcial de 4-9 (18-21). L’entrenador alemany ha demanat temps mort davant un rival que ja havia agafat velocitat de creuer i que s’enfilava fins al 21-26 després d’un contraatac de Gidsel. El conjunt amfitrió ha retallat diferències en el tram final, però en cap cas ha pogut evitar el triomf danès. Nielsen ha completat la segona part amb 8 aturades i un 42% d’encert.

Parella arbitral catalana

D’altra banda, la parella d’àrbitres catalans Andreu Marín i Nacho Garcia Serradilla han estat designats per dirigir la final que es disputarà diumenge, a partir de les 17.45 h.